Interessant:

Wanneer komt Android 10 voor mijn telefoon?

achtergrond 31 januari 2020 om 16:20

Nu Google Android 10 officieel is, wordt beetje bij beetje bekend welke telefoons een update krijgen naar Android 10. In dit overzicht zetten we per fabrikant de toestellen op een rij, die een update krijgen.

Elk jaar bij een nieuwe Android-editie is het weer de vraag welke toestellen een update krijgen en welke niet. Daarnaast is het ook de vraag wanneer de update komt. Bij de aankondiging van Android 10, was de updatecyclus van Android 9 bij de meeste fabrikanten net ten einde. Sommige toestellen wachten medio september 2019 nog steeds op de Android 9-update uit 2018. Het wachten is dus soms lang! In onderstaand overzicht houden we bij welke toestellen een update krijgen. Aanpassingen voeren we regelmatig door. Het betreft wel verwachtingen. Veel fabrikanten weigeren duidelijkheid te geven welke toestellen een update krijgen en welke niet. Het wordt er allemaal niet doorzichtiger op. Positieve uitzondering is overigens ook dit jaar weer Nokia, dat bijna al haar toestellen voorziet van een Android 10 update.

HTC

HTC is vrijwel niet meer actief op de smartphonemarkt. Het Taiwanese bedrijf is net begonnen met de uitrol van Android Pie. De volgende toestellen krijgen waarschijnlijk een update, maar wij verwachten de update zeker niet eerder dan voorjaar 2020.

Huawei

Huawei was de afgelopen jaren vrij trouw met het updaten naar de nieuwste Android-versie. Door de Amerikaanse boycot van het bedrijf staat het updatebeleid op losse schroeven. Huawei belooft een update voor de volgende toestellen:

Honor

Voor Honor geldt hetzelfde als voor Huawei. Honor is immers een dochterbedrijf van Huawei. De volgende toestellen krijgen volgens Honor zeker een update naar Android 10:

  • Honor 20 Lite
  • Honor 20
  • Honor 20 Pro

LG

Omdat LG een eigen skin gebruikt, kost het veel tijd om de software aan te passen aan Android 10. De afgelopen jaren was LG hier echter niet heel snel mee. Sommige toestellen wachten nog steeds op een update naar Android 9. De volgende toestellen zullen naar verwachting een upgrade krijgen:

Motorola

Motorola heeft veel toestellen met een kale Android-versie, maar dit leidt niet altijd tot snelle updates. Naar verwachting krijgen de volgende toestellen een update:

Nokia

INSERT TITLE HERE
INSERT TITLE HERE

Nokia heeft een uitstekend updatebeleid. Alle toestellen draaien op Android One, waardoor de toestellen ook makkelijk te updaten zijn. Bij de upgrade naar Android Pie was Nokia ook bijna alle merken te snel af. Ook de communicatie van Nokia is helder en dat leidt tot de volgende lijst:

OnePlus

OnePlus heeft de afgelopen jaren een prima updatebeleid. Het bedrijf levert toestellen met een vrijwel kale Android ervaring en zorgt ervoor dat de toestellen snel de update krijgen. De volgende toestellen krijgen waarschijnlijk nog voor het einde van 2019 een update:

Oppo

Oppo is een vrij nieuwe speler op de markt. We hebben daarom nog geen ervaringen met het updatebeleid van Oppo. De standaard Reno zit in de Q-beta, dus die krijgt in ieder geval de update. Het ligt voor de hand dat de andere Reno modellen ook een update krijgen:

Samsung

Samsung zal dit jaar waarschijnlijk niet zo snel zijn met updates. Haar eigen One UI met Android 9 is onlangs uitgerold en we verwachten dat de eerste toestellen pas een update krijgen in het voorjaar van 2020. [update] Eind november 2019 publiceerde Samsung de volgende updatelijst:

Sony

Sony was de afgelopen jaren niet al te snel met updates. De Xperia XZ3 draaide mee in de Q Beta, dus die krijgt sowieso een update naar de definitieve Android 10 versie. Welke andere telefoons een upgrade krijgen is op dit moment een raadsel.

portablegear.nl


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws