Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm6,0" (268 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Nokia 3.1 Plus 1 Foto Nokia 3.1 Plus 2 Foto Nokia 3.1 Plus 3 Foto Nokia 3.1 Plus 4

Inleiding

De Nokia 3.1 Plus uit december 2018 is een uitgebreide versie van de Nokia 3.1. Allereerst is het scherm van de 3.1 Plus met 6-inch fors groter dan het 5,2-inch scherm van de Nokia 3.1. De 18:9 beeldverhouding maakt het scherm ideaal voor het bekijken van content en social media. Een 3.500 mAh-accu zorgt voor maximaal 2 dagen stroom. De hoofdcamera van de 3.1 Plus bestaat uit twee camerasensors. Met de 13-megapixel hoofdcamera schiet je prima foto's. Dankzij een 5-megapixel dieptesensor kan je leuke scherpte-diepte effecten aan je foto's toevoegen. Selfies maak je met de 8-megapixel selfiecamera aan de voorzijde van het toestel.

Veilig met Android Go

De Nokia 3.1 Plus ontvangt drie jaar lang maandelijkse veiligheidspatches en twee jaar updates van het besturingssysteem, conform de garantie van het Android One-programma. Daarmee is de nieuwe Nokia 3.1 Plus één van de meest beveiligde telefoons ter wereld. De telefoon is altijd up-to-date met de nieuwste Google-services zoals Google Assistant en Google Photos dat gratis hoogkwalitatieve foto-opslag biedt.

Besturingssysteem Nokia 3.1 Plus

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Nokia 3.1 Plus

Van de Nokia 3.1 Plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Nokia 3.1 Plus is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Nokia 3.1 Plus testoverzicht de test

Specificaties Nokia 3.1 Plus

Algemeen
ProductNokia 3.1 Plus
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen156,9 x 76,5 x 8,2 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorMediaTek Helio P22
Kloksnelheid8 core
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm6,0" (268 ppi)
Resolutie720 x 1.440px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB