Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,1" (563 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto LG G8 ThinQ 1 Foto LG G8 ThinQ 2 Foto LG G8 ThinQ 3

Inleiding

De LG G8 ThinQ is de opvolger van de LG G7 ThinQ en is tijdens het Mobile World Congress in februari 2019 in Barcelona aangekondigd. Bij de LG G8 ThinQ ligt de focus op geavanceerd design en audio. Bij het ontwerpproces is een subtiele en minimalistische designfilosofie gevolgd, dat resulteert in een stijlvolle uitstraling omdat alle niet-essentiŽle elementen verwijderd zijn. Het glasheldere design is niet beperkt tot de voorkant van het apparaat want ook de camera aan de achterkant steekt niet uit, wat zorgt voor een spiegelglad design.

LG G8 ThinQ camera's

Net als de andere high-end telefoons van dit moment biedt de LG G8 ThinQ een drievoudige hoofdcamera. LG kiest een beproefde combinatie van een panorama-lens (16 megapixel f/1,9), reguliere lens (12 megapixel f/1,5) en zoomlens (12 megapixel f/2,4). De frontcamera is dubbel uitgevoerd. Eťn normale selfiecamera met 8 megapixel (f/1,7 en autofocus). Daarnaast vind je aan de voorzijde een 3D-camera genaamd Z-camera. De Z-camera heeft de mogelijkheid om infraroodstralen te meten die worden gereflecteerd door objecten om zo de diepte sneller en nauwkeuriger te berekenen dan andere beeldsensoren, waardoor functies zoals Face Unlock mogelijk zijn. Omdat de Z-camera van LG objecten in 3D ziet is het onmogelijk om gezichtsontgrendeling voor de gek te houden omdat fotoís geen diepte hebben. De ToF-functie in LGís Z-camera wordt niet beÔnvloed door omgevingslicht, zodat de nauwkeurigheid van de camera niet beÔnvloed wordt door licht van externe bronnen. In tegenstelling tot bestaande camera's die alleen het object en de achtergrond kunnen onderscheiden, meet de frontcamera in de LG G8 ThinQ de afstand tussen het object en de camera in millimeters om de intensiteit van de achtergrond te controleren tot wel 256 niveaus. Met een beeldsensor van 1,22um (ongeveer 10 procent groter dan in de LG V40 ThinQ) kan de LG G8 ThinQ een veel mooier beeld produceren dat ook nog sneller is met Auto Focus. Video Portrait maakt zijn debuut bij de LG G8 ThinQ, waardoor gebruikers controle hebben over bokeh, de kwaliteit van de onscherpte in een foto, tijdens het filmen met de achterste camera in Portrait Mode. Door afstand en diepte te analyseren met de Dual FOV-technologie, kunnen gebruikers precies vastleggen wat ze zien, waardoor het mogelijk wordt om video's te produceren die er ongelooflijk scherp en professioneel uitzien.

Handpalmherkenning

Net als je denkt alles wel gehad te hebben komt er weer een nieuwe beveiligingsoptie op de markt: handpalmherkenning! De LG G8 ThinQ is 's werelds eerste smartphone met geavanceerd handpalmherkenning, mogelijk gemaakt door de combinatie van de ToF Z-camera en infraroodsensoren. Veiliger dan de vingerafdrukherkenning identificeert LGís hand ID-technologie de eigenaar door het herkennen van de vorm, de dikte en andere individuele kenmerken van de aderen in de handpalm. Om de LG G8ThinQ te ontgrendelen houd je een vooraf geregistreerde hand voor de frontcamera voor een fractie van een seconde. De Z-camera wordt ook toegepast om het gebruiksgemak te verhogen met Air Motion. Zonder de telefoon aan te raken - handig tijdens het autorijden Ė kan je gesprekken beantwoorden of beŽindigen, screenshots maken, een andere app kiezen of het volume aanpassen. De LG G8 ThinQ kan eenvoudig bediend worden door er met een hand naar te zwaaien of in de lucht te bewegen, wat erg handig is als je bijvoorbeeld handschoenen draagt of natte handen hebt.

LG G8 ThinQ geluid

Het geluid zit bij de LG G8 ThinQ wel snor. De geliefde Boombox Speaker is new en improved en beschikt nu ook over stereogeluid. Het realistische surroundgeluid wordt mogelijk gemaakt met DTS:X en de 32-bit Hi-Fi Quad DAC zorgt voor ongeŽvenaarde precisie in geluid. Het toestel ondersteunt ook Master Quality Authenticated-technologie (MQA), waardoor gecomprimeerde audiostreaming met hoge resolutie mogelijk is zonder dat de geluidskwaliteit in het gedrang komt. Het geluid is afgestemd in samenwerking met Meridian Audio.

Besturingssysteem LG G8 ThinQ

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiŽnt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android† kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen LG G8 ThinQ

Van de LG G8 ThinQ staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG G8 ThinQ is door ťťn bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het LG G8 ThinQ testoverzicht de test

Specificaties LG G8 ThinQ

Algemeen
ProductLG G8 ThinQ
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht167 gram
Afmetingen151,9 x 71,8 x 8,4 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 855
KloksnelheidOnbekend
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,1" (563 ppi)
Resolutie1.440 x 3.120px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C