Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm100,0" (30 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Tab S4 - WiFi 1 Foto Samsung Galaxy Tab S4 - WiFi 2 Foto Samsung Galaxy Tab S4 - WiFi 3 Foto Samsung Galaxy Tab S4 - WiFi 4

Inleiding

De Samsung Galaxy Tab S4 is in augustus 2018 door Samsung aangekondigd. De Galaxy Tab S4 richt zich op de zakelijke gebruiker. De Galaxy Tab S4 werkt als een desktop. Zo is er een taakbalk, heb je de mogelijkheid om meerdere vensters weer te geven en worden bekende handelingen zoals drag-and-drop ondersteund. Handig is de Screen-Off Memo-functie. Dankzij deze functie kan je snel aantekeningen maken met de multifunctionele S Pen, ook als het scherm zwart is. Dankzij de dunne punt van 0,7 mm kun je heel nauwkeurig en stil schrijven en tekenen. Gebruik de S Pen verder om toegang te krijgen tot de productiviteitstools van Air Command. Nu kun je Live Message gebruiken om geanimeerde, handgeschreven berichten op te stellen. Teken op foto's en stuur ze naar je vrienden. Omdat de S Pen geen accu heeft hoef je hem ook niet op te laden. De Galaxy Tab S4 is razendsnel. Hij heeft een mobiele internetsnelheid tot 1 Gbps, zo krijg je nog meer gedaan in dezelfde tijd. En met een interne opslag van 64 GB, en nog eens 400 GB via een microSD-kaart, heb je genoeg opslag om al je documenten en video's op te slaan.

Samsung Galaxy Tab S4 multimedia

Ook aan multimedia is gedacht. Het grote AMOLED scherm met dunne randen zorgt voor een enorm kijkoppervlak. De vier speakers van AKG zorgen voor een levensecht geluid. Nu kun je ervaren hoe automatisch roterend stereogeluid klinkt, ontwikkeld door de experts bij AKG. En Dolby Atmos zorgt voor 3D-surroundgeluid met een extra hoogtedimensie, waardoor je scherm echt tot leven komt.

Samsung Dex via HDMI bij Tab S4

De Galaxy Tab S4 is Samsungs eerste tablet die verandert in een volwaardige PC-omgeving. Multitasken, windows vergroten en verkleinen, content van de ene app naar de andere slepen, gebruik maken van keyboard shortcuts en commando's, is allemaal mogelijk. Ook open je meerdere applicaties - zowel Android als Microsoft Office apps - direct op de Galaxy Tab S4. De tablet is compatibel met HDMI-adapters, waardoor je de tablet kunt gebruiken als tweede scherm. Dat maakt multitasken, samen met collega's aan dezelfde documenten werken en aanpassingen doen in real-time eenvoudig. De Dex station of Dex Pad zijn niet meer nodig. Door een bluetooth muis en toetsenbord toe te voegen creer je een volwaardige werkomgeving.

Besturingssysteem Samsung Galaxy Tab S4

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Tab S4

Van de Samsung Galaxy Tab S4 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Tab S4 is door n bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,5. Lees in het Samsung Galaxy Tab S4 testoverzicht de test

Specificaties Samsung Galaxy Tab S4

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Tab S4Samsung Galaxy Tab S4 - WiFiSamsung Galaxy Tab S4 - LTE
Aankondiging201820182018
Verkoopstart201820182018
Design
Kleuren

Gewicht482 gram482 gram482 gram
Afmetingen249,3 x 164,3 x 7,1 mm 249,3 x 164,3 x 7,1 mm 249,3 x 164,3 x 7,1 mm
IP codering
Accuvermogen7.300 mAh7.300 mAh7.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8Android 8Android 8
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekendOnbekendOnbekend
Kloksnelheid8 core (max 2,4 GHz)8 core (max 2,4 GHz)8 core (max 2,4 GHz)
RAM4 GB4 GB4 GB
Opslag64 GB + microSD64 GB + microSD64 GB + microSD
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm100,0" (30 ppi)100,0" (30 ppi)100,0" (30 ppi)
Resolutie1.600 x 2.560px1.600 x 2.560px1.600 x 2.560px
SchermsoortSuper AMOLEDSuper AMOLEDSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel13,0 megapixel13,0 megapixel
Flits
Selfiecamera8,0 megapixel8,0 megapixel8,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingUSB-CUSB-CUSB-C