Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm6,3" (409 ppi)
Camera20,0 megapixel
Foto Huawei Mate 20 lite 1 Foto Huawei Mate 20 lite 2 Foto Huawei Mate 20 lite 3 Foto Huawei Mate 20 lite 4 Foto Huawei Mate 20 lite 5 Foto Huawei Mate 20 lite 6 Foto Huawei Mate 20 lite 7

Inleiding

De Mate 20 lite is de opvolger van de Mate 10 lite uit 2017. De Mate 20 Lite is tijdens de IFA 2018 in augustus in Berlijn aangekondigd. Het toestel draait op een Kirin 710 processor met 4 GB geheugen en ??? uitbreidbaar opslaggeheugen. De 3.750 mAh batterij is meer dan voldoende voor een complete dag gebruik. Het toestel heeft een FullHD+ FullView beeldscherm van 6,3-inch, met 4% groei in de screen-to-body ratio in vergelijking tot zijn voorganger. In eerste instantie wordt het toestel geleverd met Android Oreo, en helaas niet Android Pie, dat ook al beschikbaar is.

Vier AI-camera's

De Mate 20 lite is uitgerust met twee tweevoudige camera's. Met twee slimme camera's aan de voorkant en twee slimme camera's aan de achterkant maakt de Mate 20 lite goede foto's en selfies met indien gewenst leuke scherpte-diepte-effecten. De 24 megapixel camera aan de voorkant legt het beeld vast en een 2 megapixel hulpcamera zorgt voor diepte in de foto. Deze dubbele camera zorgt voor een perfecte selfie-kwaliteit en een fantastische beeldkwaliteit bij video calls. Aan de achterkant van het toestel is een 20 megapixel camera en een 2 megapixel camera. De door AI gedreven camera herkent de omgeving en past zich daarop aan. Met meer dan 500 scenario’s kan de camera zich aan vrijwel elke situatie aanpassen om de best mogelijke fotokwaliteit te garanderen.

Besturingssysteem Huawei Mate 20 lite

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Huawei Mate 20 lite

Van de Huawei Mate 20 lite staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei Mate 20 lite is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,4. Lees in het Huawei Mate 20 lite testoverzicht de testen

Specificaties Huawei Mate 20 lite

Algemeen
ProductHuawei Mate 20 lite
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen158,3 x 75,3 x 7,6 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen3.750 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 710
Kloksnelheid8 core (max 2,2 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,3" (409 ppi)
Resolutie1.080 x 2.340px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera20,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera24,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C