Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,3" (400 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Note10 1 Foto Samsung Galaxy Note10 2 Foto Samsung Galaxy Note10 3 Foto Samsung Galaxy Note10 4 Foto Samsung Galaxy Note10 5 Foto Samsung Galaxy Note10 6 Foto Samsung Galaxy Note10 7 Foto Samsung Galaxy Note10 8 Foto Samsung Galaxy Note10 9

Inleiding

De Samsung Galaxy Note10 uit augustus 2019 komt in met twee verschillende schermgroottes. Eén 6,3-inch variant (Samsung Galaxy Note10) en één 6,8-inch variant (Galaxy Note10+) met iets betere specificaties. Naast de uitstekende specificaties, met onder andere 8 of 12 GB RAM, 256 of 512 GB geheugen en een 7nm 64-bit Octa-core processor ondersteunt de Note10 45W bekabeld opladen, waardoor je de telefoon in 30 minuten oplaadt.

Galaxy Note10-scherm

Het scherm van de Galaxy Note10 is het beste van Samsung tot nu toe. Het edge-to-edge design van het Cinematic Infinity Display van de Galaxy Note10 is bijna randloos, terwijl de uitsparing voor de camera aan de voorzijde klein en gecentreerd is. Het toestel beschikt over een Dynamic AMOLED-display met HDR10+-certificering en Dynamic Tone Mapping, waardoor foto's en video's helderder zijn met een breed kleurenbereik. Voor comfortabeler kijken vermindert het Eye Comfort-display blauw licht zonder de kleurkwaliteit te beïnvloeden.

Verbeterde productiviteit

  • Verbeterde S-Pen: zoals elk jaar wordt ook de S-Pen verbeterd. Je kan nu met de S-Pen je handschrift direct omzetten in digitale tekst in Samsung Notes, notities aanpassen door handgeschreven notities te verkleinen of vergroten en exporteren naar verschillende formaten, waaronder Microsoft Word.
  • Verbeterde DeX: de Galaxy Note10 breidt de mogelijkheden van Samsung DeX uit, waardoor je gemakkelijker kan schakelen tussen je telefoon en je pc of Mac. Met een eenvoudige USB-verbinding kan je bestanden tussen apparaten slepen en neerzetten en je favoriete mobiele apps gebruiken met een muis en een toetsenbord, terwijl je gegevens veilig zijn op je telefoon dankzij Samsung Knox.
  • Link to Windows: de Galaxy Note10 integreert Link to Windows rechtstreeks in het quick panel. Met één klik maak je nu verbinding met je Windows 10-pc. Daar kan je meldingen zien, berichten verzenden en ontvangen en recente foto's bekijken zonder op de telefoon te hoeven kijken.

Geavanceerde foto- en videobewerking

Met de Galaxy Note10 neem je prachtige video's op. De Live Focus Video-functie voegt scherptediepte-aanpassingen toe zodat je de achtergrond kunt vervagen om het voorwerp of de persoon scherp te stellen. De Zoom-in Mic versterkt de gewenste audiobron en dempt al het achtergrondgeluid. En de nieuwe en verbeterde Super Steady stabiliseert de camera onder alle omstandigheden, van kleine trillingen tot aan hobbelige actieshots en is nu ook beschikbaar in hyperlapse-modus voor stabiele timelapse-video's. Als je tevreden bent over je opnames kan je ze direct op de telefoon bewerken met de S-Pen. Handig is de nieuwe Screen Recorder. Daarmee leg je nu eenvoudig vast wat er op het scherm gebeurt en noteer je live met de S Pen. Voor gamers die meer persoonlijkheid aan hun stream toe willen voegen, of vloggers die hun tutorial willen uitbreiden.

Besturingssysteem Samsung Galaxy Note10

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Note10

De goedkoopste Samsung Galaxy Note10 kost op dit moment (los) € 547,00. Kijk in het Samsung Galaxy Note10 prijzenoverzicht voor alle actuele Samsung Galaxy Note10 aanbiedingen. De Samsung Galaxy Note10 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,1. Lees in het Samsung Galaxy Note10 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Note10

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Note10Samsung Galaxy Note10+
Aankondiging20192019
Verkoopstart20192019
Design
Kleuren

Gewicht168 gram196 gram
Afmetingen151,0 x 71,8 x 7,9 mm 162,3 x 77,2 x 7,9 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIMnano-SIM
Accuvermogen3.500 mAh4.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9Android 9
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekendOnbekend
Kloksnelheid8 core (max 1,9 GHz)8 core (max 1,9 GHz)
RAM8 GB12 GB
Uitbreidbaar
Opslag256 GB256 GB
Scherm
Scherm6,3" (400 ppi)6,8" (495 ppi)
Resolutie1.080 x 2.280px1.440 x 3.040px
SchermsoortAMOLEDAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel16,0 megapixel
Aantal camera's34
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera10,0 megapixel10,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-CUSB-C