Interessant:

Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G review


Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm100,0" (23 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G 1 Foto Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G 2 Foto Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G 3 Foto Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G 4 Foto Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G 5

Inleiding

De Samsung Galaxy Tab A 10.5 is in augustus 2018 geïntroduceerd. De tablet combineert kindvriendelijke entertainmentopties met verbeterde audiovisuele functies. De tablet heet ook wel Galaxy Tab A 2018, om onderscheid te maken tussen de Galaxy Tab A 2016. Wat direct opvalt is het enorme 10,5-inch scherm met strakke randen en een 16:10 beeldverhouding. Dat de Tab A 10.5 gericht is op multimedia blijkt wel uit de vier ingebouwde speakers. Vier surroundspeakers, één in elke hoek, passen de stereo-instellingen automatisch aan de schermrichting aan. Dolby Atmos maakt de rijke 3D surround sound-beleving compleet. De accu is met 7.300 mAh sterk genoeg voor een hele werkdag werk en entertainment. Binnen 3,5 uur laad je de lege tablet weer volledig op. Het rekenkundig hart van het apparaat bestaat uit een 1,8 GHz octa-core processor, met 3 GB RAM en 32 GB opslaggeheugen, dat middels microSD is uit te breiden tot 400 GB.

Multi User Mode en Kids-modus

Dat Samsung ook aan families heeft gedacht blijkt uit de Multi User Mode, hiermee creëer je eenvoudig meerdere accounts op de Galaxy Tab A 10.5. Zo geniet iedereen in het gezin op zijn eigen manier van de tablet. Kids Mode, een speciaal op kinderen afgestemde interface maakt leren en entertainment eenvoudig, veilig én leuk. Dit wordt versterkt door de apps Kids Browser, Galaxy for Kids en acht apps van populaire merken, zoals LEGO Batman en Ninjago. Verder heb je als ouder via de Kids Mode controle over wat je kind kijkt en hoe lang zij de tablet kunnen gebruiken. Tot acht gebruikers kunnen een account aanmaken, met hun eigen instellingen en persoonlijke voorkeuren.

Besturingssysteem Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G

De goedkoopste Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G kost op dit moment (los) € 369,00. Kijk in het Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G prijzenoverzicht voor alle actuele Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G aanbiedingen. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Tab A 10.5 - 4G
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

Gewicht534 gram
Afmetingen260,0 x 161,1 x 8,0 mm
IP codering
Accuvermogen7.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid8 core (max 1,8 GHz)
RAM3 GB
Opslag32 GB + microSD
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm100,0" (23 ppi)
Resolutie1.920 x 1.200px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Selfiecamera5,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet4G+/LTE Adv
VerbindingmicroUSB