Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm6,4" (537 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto LG V40 ThinQ 1 Foto LG V40 ThinQ 2 Foto LG V40 ThinQ 3

Inleiding

De LG V40 ThinQ is de opvolger van de LG V30 uit 2017 en is in januari 2019 geïntroduceerd tijdens de CES in Las Vegas. Het toestel is per februari 2019 in Nederland te koop. De LG V40 ThinQ heeft een nieuw en verbeterd 6,4-inch QHD+ (1.440 x 3.120) OLED FullVision-display en is 1,6 mm dunner dan zijn voorganger. Het nieuwe OLED-display is ontworpen om nauwkeurigere kleuren en een betere helderheidsconsistentie te leveren. De Snapdragon 845 processor samen met 6 GB RAM en 128 GB opslaggeheugen zorgt voor krachtige prestaties.

Maar liefst vijf camera's

De hoofdcamera van de V40 ThinQ is voorzien van drie verschillende lenzen (net als bijvoorbeeld de Huawei Mate 20 Pro): een 16 megapixel supergroothoeklens, een 12 megapixel standaardlens en een 12 megapixel telelens. Met de drie lenzen kan je optisch inzoomen en optisch uitzoomen. De 107-graden supergroothoeklens legt met gemak meer vast, terwijl de telelens met tweevoudige optische zoom (of 3.2x de zoom in combinatie met de groothoeklens) heldere foto's maakt zonder verlies van beeldkwaliteit, zelfs bij een verre afstand. De triple shot-functie combineert beelden van alle drie de lenzen in een korte video die gemakkelijk kan worden gedeeld. De selfiecamera heeft een groothoeklens van 5 megapixels en een standaardlens van 8 megapixel die samenwerken om een perfect diepte-effect te creëren. Met een schuifregelaar op het scherm kan de achtergrondscherpte worden aangepast.

Verbeterde camera

De pixelgrootte van de sensor aan de achterzijde van de hoofdcamera is met 40 procent verbeterd ten opzichte van de LG V30, die van 1um naar 1,4um ging, terwijl de beeldsensor meer dan 18 procent groter is dan in de LG V30. Naast het leveren van de scherpste en helderste beelden van elke LG-smartphonecamera, biedt het F1.5-diafragma van de hoofdcamera een grotere scherptediepte, de helft van de sluitervertraging en een aanzienlijk snellere burst-modus in vergelijking met de LG V30. De Dual PDAF (‘Phase Detection Auto Focus’) zorgt voor automatische scherpstelling die 50 procent sneller is dan het gemiddelde in de branche. De geavanceerde HDR-functie analyseert en bepaalt de juiste belichtingsinstellingen om perfect verlichte fotos te maken, waardoor overbelichte achtergronden of onderbelichte objecten niet meer voorkomen. Objecten zijn altijd perfect scherpgesteld doordat de camera continu de scherpte controleert zodra de ontspanknop wordt ingedrukt.

Uitgebreide camerafuncties

Andere nieuwe functies zoals Cine Shot, 3D Light Effect, Makeup Pro, Custom Backdrop, My Avatar en AR Emoji maken van fotografie op de LG V40 ThinQ een geheel nieuwe ervaring. Cine Shot maakt het maken van cinemagraphs - afbeeldingen waarin delen bewegen - gemakkelijk en leuk. Maak simpelweg een korte video met een van de drie camera's op de achterkant van de telefoon en teken met je vinger op het gebied dat moet worden geanimeerd. 3D Light Effect wijzigt de kleurtoon van een foto zodat deze eruitziet alsof deze met professionele belichting is gemaakt. Voor een verrassende selfie met verschillende looks gebruik je Makeup Pro of je kunt de achtergrond van een selfie volledig aanpassen met de functie Custom Backdrop. Als je van augmented reality (AR) houdt, kan je gepersonaliseerde emoji's maken en delen met de My Avatar feature of AR Emoji gebruiken om een emoji met je eigen gezicht te maken.

Premium audio

De LG V40 ThinQ is de eerste LG-smartphone die is afgestemd met Meridian Audio. De 32-bit Hi-Fi Quad DAC produceert een geluid dat zeer dicht bij de kwaliteit van de originele opname komt. De Boombox Speaker verdubbelt de bas van conventionele smartphone-luidsprekers door gebruik te maken van de interne ruimte van het apparaat als resonantiekamer. Wanneer de LG V40 ThinQ op een solide oppervlak of holle doos wordt geplaatst, dan werkt de LG V40 ThinQ als een woofer om de bas nog meer te versterken.

Besturingssysteem LG V40 ThinQ

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen LG V40 ThinQ

Van de LG V40 ThinQ staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG V40 ThinQ is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het LG V40 ThinQ testoverzicht de testen

Specificaties LG V40 ThinQ

Algemeen
ProductLG V40 ThinQ
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen1.587,0 x 75,8 x 7,7 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 845
Kloksnelheid8 core (max 2,1 GHz)
RAM60 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,4" (537 ppi)
Resolutie1.440 x 3.120px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C