Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,2" (402 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto LG G8s ThinQ 1 Foto LG G8s ThinQ 2

Inleiding

De LG G8s ThinQ is een eenvoudigere en goedkopere versie van LG's topper de LG G8 ThinQ. De LG G8s ThinQ heeft een 6,2-inch scherm (1.080 x 2.248 pixels), dat iets groter is dan het 6,1-inch scherm van de LG G8 (1.440 x 3.120 pixels). Een ander groot verschil is dat de G8s reguliere luidsprekers heeft, daar waar de G8 een luidspreker onder het scherm heeft.

LG G8s camera

De G8s is uitgerust met vijf camera's, drie camera's aan de achterkant en twee camera's aan de voorkant. De hoofdcamera bestaat uit een 12-megapixel hoofdmodule, aangevuld met een 13-megapixel groothoeklens en een 12-megapixel zoomcamera. De selfiecamera bestaat uit een 8-megapixel hoofdmodule en een time-of-flight (TOF) camera, voor het meten van diepte en afstand. In tegenstelling tot bestaande camera's die alleen het object en de achtergrond kunnen onderscheiden, zorgt de TOF-frontcamera van de LG G8s ThinQ voor een driedimensionale foto met meer diepte en details. Bovendien kun je de achtergrond, de kleuren en de lichtinval zelf bewerken. Dankzij een aanbod van maar liefst zeven verschillende lichteffecten kun je meer intensiteit in je foto’s brengen.

Handpalmherkenning

Privacy is alles tegenwoordig. Daardoor is de manier waarop je je smartphone ontgrendelt één van de belangrijkste aspecten geworden van een smartphone. De ontgrendelmanieren werden (technologisch) dan ook steeds indrukwekkender. LG gaat nu met de G8s ThinQ nog een stapje verder en voegt handpalmherkenning, gezichtsherkenning en vingerprint toe aan zijn vlaggenschip.

Besturingssysteem LG G8s ThinQ

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen LG G8s ThinQ

Van de LG G8s ThinQ staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG G8s ThinQ beschikbaar.

Specificaties LG G8s ThinQ

Algemeen
ProductLG G8s ThinQ
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht181 gram
Afmetingen155,3 x 76,6 x 8,0 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.550 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 855
Kloksnelheid8 core (max 2,8 GHz)
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,2" (402 ppi)
Resolutie1.080 x 2.248px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C