Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm10,5" (288 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Tab S6 1 Foto Samsung Galaxy Tab S6 2 Foto Samsung Galaxy Tab S6 3 Foto Samsung Galaxy Tab S6 4 Foto Samsung Galaxy Tab S6 5 Foto Samsung Galaxy Tab S6 6 Foto Samsung Galaxy Tab S6 7

Inleiding

De Samsung Galaxy Tab S6 is een high-end tablet van Samsung om te gamen, content te maken en content te bekijken. De Galaxy Tab S6 is in augustus 2019 aangekondigd en wordt net als de Samsung Galaxy Note geleverd met de S Pen stylus. De Samsung Galaxy Tab S6 heeft een 10,5-inch Super AMOLED-scherm, vier luidsprekers van AKG en Dolby Atmos, waardoor je midden in de actie zit bij het kijken van een film. Het toestel heeft 6 of 8 GB RAM, met 128 of 256 GB geheugen al dat niet met 4G. Verder kan je nog rekenen op een dual camera met 123-graden-groothoeklens, een on-screen vingerafdrukscanner en Samsungs beveiligingsplatform Samsung Knox.

Herontworpen S Pen

De kenmerkende S Pen van Samsung begon als een schrijf- en tekeninstrument, maar is de afgelopen jaren flink gegroeid. De laatste versie heeft een afstandsbediening en draadloze oplaadmogelijkheden. Met ingebouwde BLE-afstandsbedieningsfuncties, waaronder een bewegingsfunctie genaamd S Pen Air actions, kun je intuïtief selfies en video’s maken of de door jou gemaakt multimedia-inhoud beheren, zelfs wanneer de tablet op afstand is. Daarnaast kan je de S Pen draadloos opladen (10 uur in 10 minuten). Het maken van aantekeningen is met de S Pen makkelijker dan ooit. Handgeschreven Samsung Notes kunnen met één klik worden geconverteerd naar digitale tekst en worden geëxporteerd naar formats zoals Microsoft Word. Snel notities of schetsen maken terwijl je een video op hetzelfde scherm bekijkt kan nu ook door de transparantie van Samsung Notes aan te passen.

Samsung DeX

Via Samsung DeX krijg je een pc-achtige ervaring door je tablet aan te sluiten op een monitor of op een televisie. Met de aan het nieuwe, speciale Book Cover-toetsenbord toegevoegde DeX-functietoets, start en sluit je DeX met een enkele tik op een toets. Het toetsenbord is verfijnd voor een betere functionaliteit, waaronder een S Pen-houder, vrije-hoekstandaard, touchpad en nieuwe functietoetsen.

Besturingssysteem Samsung Galaxy Tab S6

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Tab S6

Van de Samsung Galaxy Tab S6 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Tab S6 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het Samsung Galaxy Tab S6 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Tab S6

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Tab S6
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht420 gram
Afmetingen244,5 x 159,5 x 5,7 mm
IP codering
Accuvermogen7.040 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid8 core (max 2,4 GHz)
RAM6 GB
Opslag128 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,5" (288 ppi)
Resolutie2.560 x 1.600px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Selfiecamera8,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet4G/LTE
VerbindingUSB-C