Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm5,5" (534 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Nokia 8 Sirocco 1 Foto Nokia 8 Sirocco 2 Foto Nokia 8 Sirocco 3

Inleiding

De Nokia 8 Sirocco volgt de Nokia 8 uit 2017 op. Het toestel draait op één van de snelste processoren van dit moment en presteert, samen met 6 GB RAM, extreem snel. Het toestel zelf is vervaardigd uit één blok aluminium en is rondom voorzien van Gorilla Glass, wat zorgt voor een stevig geheel. Het toestel draait op Android Orea en heeft 128 GB uitbreidbaar opslaggeheugen. Met de dubbele ZEISS camera aan de achterkant kan je zowel groothoeopnames als tweevoudige zoomopnames maken. Een 3.260 mAh accu zorgt ten slotte voor voldoende uithoudingsvermogen.

Besturingssysteem Nokia 8 Sirocco

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Nokia 8 Sirocco

De goedkoopste Nokia 8 Sirocco kost op dit moment (los) € 449,00. Kijk in het Nokia 8 Sirocco prijzenoverzicht voor alle actuele Nokia 8 Sirocco aanbiedingen. De Nokia 8 Sirocco is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,5. Lees in het Nokia 8 Sirocco testoverzicht de test

Specificaties Nokia 8 Sirocco

Algemeen
ProductNokia 8 Sirocco
Aankondiging2018
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
Afmetingen141,0 x 73,0 x 7,5 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.260 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 835
Kloksnelheid8 core
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm5,5" (534 ppi)
Resolutie1.440 x 2.560px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera5,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C