Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,5" (383 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto Huawei Mate 20 1 Foto Huawei Mate 20 2 Foto Huawei Mate 20 3 Foto Huawei Mate 20 4 Foto Huawei Mate 20 5 Foto Huawei Mate 20 6 Foto Huawei Mate 20 7 Foto Huawei Mate 20 8

Inleiding

De Huawei Mate 20 is tegelijkertijd geÔntroduceerd met de Huawei Mate 20 Pro. Beide toestellen zijn op 16 oktober 2018 aangekondigd in Londen. Het duo vormt voor Huawei het tweetal toptoestellen voor eind 2018 en begin 2019. De toestellen hebben veel overeenkomsten, maar ook veel verschillen. De Mate 20 is de goedkoopste van beide toestellen en biedt een 6,5-inch FullHD+ scherm met notch. Het toestel draait op een nieuwe Kirin 980 processor met 4 GB RAM en 128 GB opslaggeheugen. Qua software kan je rekenen op Android Pie en EMUI 9.0.

Camera Huawei Mate 20

Aan de achterzijde valt het vierkant met afgeronde hoeken op. Hierin vind je de drievoudige camera en de flitser. De 12-megapixel grote RGB-lens legt details vast in alledaagse foto's, de 8-megapixel-telelens neemt opnames in de verte en de geheel nieuwe 16-megapixel Leica Ultra groothoeklens is perfect voor landschapsfoto's en macro-opnames. Extreme close-up foto's vanaf 2,5 cm zijn mogelijk. De camera herkent nu meer dan 1.500 scenario's in 25 categorieŽn en kiest automatisch de beste instellingen voor een optimale foto. Ook kan de verbeterde AI fotografie nu verschillende objecten en scŤnes in ťťn foto onderscheiden. Kleuren, helderheid en contrast worden automatisch en nauwkeurig aangepast, met een perfecte balans.

Besturingssysteem Huawei Mate 20

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiŽnt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android† kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Huawei Mate 20

Van de Huawei Mate 20 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei Mate 20 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,7. Lees in het Huawei Mate 20 testoverzicht de testen

Specificaties Huawei Mate 20

Algemeen
ProductHuawei Mate 20
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen158,2 x 77,2 x 8,3 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 980
Kloksnelheid8 core (max 2,6 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,5" (383 ppi)
Resolutie1.080 x 2.244px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera24,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C