Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,6" (390 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto Oppo Reno 10x Zoom 1 Foto Oppo Reno 10x Zoom 2 Foto Oppo Reno 10x Zoom 3 Foto Oppo Reno 10x Zoom 4 Foto Oppo Reno 10x Zoom 5 Foto Oppo Reno 10x Zoom 6

Inleiding

Eind april 2019 kondigde Oppo de nieuwe Reno serie aan, bestaande uit de Reno en de Reno 10x Zoom. De toestellen hebben in plaats van een inkeping in het scherm, een ingenieus klapmechanisme voor de selfiecamera. De Reno 10x Zoom is het meest uitgebreide toestel van de twee. De Oppo Reno 10x Zoom heeft een 6,6-inch AMOLED-scherm (6,4-inch scherm voor de standaard Reno), met een resolutie van 2.340 x 1.080 pixels en een aspect ratio van 19.5:9. Dit ontwerp zorgt voor een screen-to-body ratio van 93,1%. De Reno 10x Zoom is uitgerust met een Snapdragon 855 Mobile Platform, 8 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen.

Camera Reno 10x Zoom

De Reno 10x Zoom beschikt over een triple-camera met een 48-megapixel hoofdlens, aangevuld met een 8 megapixel panoramalens en een 13-megapixel zoomlens. De drie camera's werken synchroon om hun respectievelijke functies te versterken en optimaliseren waardoor 10x Hybrid Zoom mogelijk is. Daarnaast maakt de Reno 10x Zoom gebruik van dubbele optische beeldstabilisatie (OIS) voor de hoofdcamera voor foto's van hoge kwaliteit op elk gewenst moment.

Klapmechanisme voor selfiecamera

Bijzonder is dat de selfiecamera verborgen is. Je hebt dus geen notch of andere verstoring van je scherm. De selfiecamera en flitser komen pas tevoorschijn als je deze wilt gebruiken. De zogenoemde ‘pivot rising camera’ komt binnen 0,8 seconden tevoorschijn. Het mechanisme kan meer dan 200.000 keer worden gebruikt. Dat betekent dat als je 50 keer per dag gebruikmaakt van de camera, het cameramechanisme 10 jaar blijft werken. Een speciaal ‘drop protection’-mechanisme herkent een vrije val van het toestel en trekt de camera tijdens een val volledig automatisch in om schade te voorkomen.

Besturingssysteem Oppo Reno 10x Zoom

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Oppo Reno 10x Zoom

Van de Oppo Reno 10x Zoom staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Oppo Reno 10x Zoom is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,9. Lees in het Oppo Reno 10x Zoom testoverzicht de test

Specificaties Oppo Reno 10x Zoom

Algemeen
ProductOppo Reno 10x Zoom
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen162,0 x 77,2 x 9,3 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.065 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 855
Kloksnelheid8 core (max 2,8 GHz)
RAM8 GB
Uitbreidbaar
Opslag256 GB
Scherm
Scherm6,6" (390 ppi)
Resolutie1.080 x 2.340px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C