Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,1" (422 ppi)
Camera40,0 megapixel
Foto Huawei P30 1 Foto Huawei P30 2 Foto Huawei P30 3 Foto Huawei P30 4 Foto Huawei P30 5 Foto Huawei P30 6 Foto Huawei P30 7 Foto Huawei P30 8

Inleiding

De Huawei P30 is de opvolger van de Huawei P20en is tijdens een groot event in Parijs op 26 maart 2019 geïntroduceerd. Het toestel is op alle punten onder handen genomen. Qua design valt direct het grote 6,1-inch OLED scherm op, dat in een bijna randloos frame ligt. Een druppelvormige notch is het enige wat het symmetrische design onderbreekt. Bijzonder is de acoustic display technology. Deze techniek zorgt ervoor dat je geen luidspreker meer nodig hebt om gesprekken te voeren. In plaats daarvan fungeert het scherm als luidspreker. De Huawei P30 is beschikbaar in vijf kleuren.

Camera Huawei P30

De P30 heeft een Leica triple camerasysteem, met een 40 megapixel hoofdcamera, een 8 megapixel telelens met drievoudige optische zoom en een 16 megapixel groothoekcamera. Aan de voorzijde van de P30 Pro vind je een 32 megapixel selfiecamera. Dankzij een prisma dat het licht als een periscoop ombuigt, blijft de lengte van de lens beperkt en behoudt de P30 zijn strakke design. Normaal gesproken verwerken digitale camera’s lichtinval via RGBG (Red, Green, Blue, Green), maar in het geval van de P30 Series is dit RYYB (Red, Yellow, Yellow, Blue). Hierdoor heeft de P30 een maximale ISO-waarde van 204.800, waardoor je zelfs in de moeilijkste lichtomstandigheden ongeëvenaarde foto’s kan maken.

Besturingssysteem Huawei P30

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Huawei P30

Van de Huawei P30 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei P30 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Huawei P30 testoverzicht de test

Specificaties Huawei P30

Algemeen
ProductHuawei P30
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht165 gram
Afmetingen149,1 x 71,4 x 7,6 mm
IP codering, IP53
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.650 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 980
Kloksnelheid8 core
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,1" (422 ppi)
Resolutie1.080 x 2.340px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera40,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera32,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C