Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm6,0" (411 ppi)
Camera24,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy A7 2018 1 Foto Samsung Galaxy A7 2018 2 Foto Samsung Galaxy A7 2018 3 Foto Samsung Galaxy A7 2018 4 Foto Samsung Galaxy A7 2018 5 Foto Samsung Galaxy A7 2018 6 Foto Samsung Galaxy A7 2018 7 Foto Samsung Galaxy A7 2018 8 Foto Samsung Galaxy A7 2018 9

Inleiding

De Samsung Galaxy A7 2018 is in september 2018 geintroduceerd. Het toestel is de eerste telefoon van Samsung met een drievoudige hoofdcamera. Tevens is het het eerste midrange toestel in Nederland met zo'n geavanceerde camera. Huawei introduceerde met de P20 Pro de eerste telefoon met een drievoudige camera. Het toestel is grotendeels gemaakt van glas en voorzien van een 6-inch Super AMOLED scherm. NFC, 4G en Android 8 zijn standaard.

Drievoudige camera Samsung Galaxy A7 2018

Samsung heeft ervoor gekozen om een lens met een grote kijkhoek, een scherptediepte lens en een lichtgevoelige lens te combineren in de hoofdcamera. De 8 MP 120-graden Ultra Wide Lens heeft dezelfde kijkhoek als het menselijk oog en legt jij precies vast wat je zelf ook ziet. Een aanvullende 5-megapixel scherptediepte lens geeft je controle over de scherptediepte. Daarmee creëer je mooie portretten met onscherpe achtergronden. De 24-megapixel lens van de A7 laat automatisch meer licht binnen door bij weinig licht vier pixels te combineren tot één pixel. In combinatie met Samsungs Scene Optimizer herkent het toestel onderwerpen en past kleur, contrast en helderheid automatisch aan. Er worden 19 scenes herkend: eten, portretten, bloemen, indoorscènes, dieren, landschappen, planten, bomen, lucht, bergen, stranden, zonsop- en ondergangen, waterkanten, straatscènes, nachtscènes, watervallen, sneeuw, vogels en tekst. Met de 24 MP camera en LED-flash aan de voorkant maak je heldere selfies. Neem selfies met een bokeh-effect met Selfie Focus en imiteer studioverlichting met Pro Lighting Mode. Of voeg een persoonlijke touch toe met AR Emoji of filters.

Besturingssysteem Samsung Galaxy A7 2018

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy A7 2018

Van de Samsung Galaxy A7 2018 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy A7 2018 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 4,5. Lees in het Samsung Galaxy A7 2018 testoverzicht de test

Specificaties Samsung Galaxy A7 2018

Algemeen
ProductSamsung Galaxy A7 2018
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen159,8 x 76,8 x 7,5 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid8 core (max 2,2 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,0" (411 ppi)
Resolutie1.080 x 2.220px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera24,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera24,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingmicroUSB