Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm6,1" (563 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto LG G7 ThinQ 1 Foto LG G7 ThinQ 2 Foto LG G7 ThinQ 3 Foto LG G7 ThinQ 4 Foto LG G7 ThinQ 5 Foto LG G7 ThinQ 6 Foto LG G7 ThinQ 7 Foto LG G7 ThinQ 8

Inleiding

De LG G7 ThinQ is begin mei 2018 aangekondigd en draait op een Qualcomm Snapdragon 845 processor, aangevuld met 4 GB RAM en 64 GB aan interne opslag. De LG G7 ThinQ heeft een 6,1-inch display en is minder dan een halve centimeter groter dan zijn voorganger (de LG G6) maar niet breder. De LG G7 ThinQ kan dus gemakkelijk met één hand worden gebruikt. De gepolijste metalen rand geeft de LG G7 ThinQ een slanke, strakke look en het Gorilla Glass 5 aan zowel de voor- als achterkant maakt hem extra duurzaam. De nieuwste smartphone van LG is stof- en waterdicht met een rating van IP68. De LG G7 gaat de concurrentie aan met de Huawei P20 en de Galaxy S9. In februari 2019 is de LG G7 ThinQ opgevolgd door de LG G8 ThinQ.

LG G7 ThinQ camera

De LG G7 ThinQ heeft een 8 megapixel selfiecamera en twee 16 megapixel lenzen aan de achterzijde voor foto’s in hoge resolutie, zowel in de normale als in de Super Wide Angle modus. De groothoeklens, waar de smartphones van LG sinds de LG G5 om bekend staan, legt landschappen nu nog beter vast dan zijn voorgangers, met minder vervorming aan de randen, en selfies zijn helderder en natuurlijker dan ooit. Leuk is de Live Fotomodus. Deze modus filmt één seconde voor en na het indrukken van de knop, om onverwachte momenten en spontane uitdrukkingen niet te missen. Stickers maakt gebruik van gezichtsherkenning om leuke 2D- en 3D-overlays toe te voegen, zoals zonnebrillen en hoofdbanden, die direct op het scherm te zien zijn. De LG G7 ThinQ is een van de eerste smartphones die Google Lens-mogelijkheden ondersteunt. Google Lens is ontwikkeld om objecten te herkennen met behulp van de nieuwste AI- en cameramogelijkheden. Deze slimme feature is beschikbaar in de Google Assistant en Google Photos en maakt gebruik van de smartphonecamera, AI en machine learning om objecten zoals bezienswaardigheden, planten, dieren en boeken te identificeren en je er meer over te vertellen. Ook kan het tekst lezen en verwerken. Net onder de volumeknop is een knop geplaatst met directe toegang tot alle AI-functies, zoals de Google Assistant (een keer tikken) en Google Lens (twee keer tikken). Houd de knop ingedrukt om direct tegen Google te praten. Dankzij de vernieuwde stemherkenning en de gevoelige microfoon kan de Google Assistant spraakopdrachten tot vijf meter afstand herkennen, ook in situaties met achtergrondgeluid van bijvoorbeeld de stofzuiger of televisie. Op deze manier wordt de LG G7 ThinQ een prima alternatief voor een slimme speaker.

Super Bright Display

De LG G7 ThinQ heeft een nieuw 6,1 inch QHD+ display met een 19,5:9 FullVision schermverhouding en een onderrand die 50 procent slanker is dan zijn voorganger. LG's nieuwste lcd-technologie, Super Bright Display, zorgt ervoor dat het scherm zo helder is dat zelfs in direct zonlicht het scherm gemakkelijk zichtbaar is. Afhankelijk van het type content kan het display op verschillende manieren worden ingesteld: De Auto-modus zoekt automatisch naar de juiste instellingen en de Eco-, Film-, Sport-, Game- en Expert-modus hebben hun eigen instellingen voor specifieke toepassingen. Je kan het beeld ook zelf afstellen door de beeldtemperatuur en RGB-waarden te wijzigen. Het nieuwe Second Screen biedt je flexibele opties naar eigen smaak en stijl. Het aparte scherm aan de bovenkant kan volledig worden ingeschakeld voor een zo groot mogelijk display. Je kan ook kiezen voor een meer traditionele stijl waarbij het tweede scherm volledig wordt verduisterd. Je kan de notificatiebalk van het scherm ook in een andere kleur veranderen voor een gepersonaliseerd effect.

LG G7 ThinQ Boombox

Het geluid van de LG G7 ThinQ verdient een bijzonder vermelding. De ruimte aan de binnenkant van de smartphone wordt gebruikt als resonantiekamer. Zo is het mogelijk om het geluid tot wel tien keer te versterken. Met de functie Boombox Speaker is de LG G7 ThinQ in staat om dit indrukwekkend "boombox" geluid te genereren zonder dat hiervoor een externe speaker nodig is. Wanneer de LG G7 ThinQ op een massief oppervlak of doos ligt gebruikt hij zijn resonantiekamer bovendien als woofer om het bass-effect nog verder te versterken. De LG G7 ThinQ is ook de eerste smartphone die DTS:X gebruikt om levendig 3D-geluid voor alle soorten content te creëren, tot 7.1-kanaals audio met koptelefoon. Net als in eerdere LG-smartphones ligt voor LG ook hier de focus op geweldig smartphone-geluid. Daarom is de LG G7 ThinQ uitgerust met een Hi-Fi Quad DAC voor een rijk geluid, vooral wanneer gebruik wordt gemaakt van een krachtige koptelefoon of headset.

Besturingssysteem LG G7 ThinQ

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen LG G7 ThinQ

Van de LG G7 ThinQ staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG G7 ThinQ is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het LG G7 ThinQ testoverzicht de test

Specificaties LG G7 ThinQ

Algemeen
ProductLG G7 ThinQ
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen153,2 x 71,9 x 7,9 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 845
Kloksnelheid8 core
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,1" (563 ppi)
Resolutie1.440 x 3.120px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C