Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm5,9" (285 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Motorola One 1 Foto Motorola One 2 Foto Motorola One 3 Foto Motorola One 4 Foto Motorola One 5 Foto Motorola One 6 Foto Motorola One 7 Foto Motorola One 8

Inleiding

De Motorola One is tegelijk met de uitgebreidere Motorola One Power in augustus 2018 op de IFA in Berlijn geintroduceerd. Het toestel draait standaard op een kale versie van Android 9 Pie, en krijgt gegarandeerd updates naar Android Q en Android R. Twee versies dus. Overbodige apps (bloatware) is niet te vinden op het toestel. Je bepaalt zelf welke apps je installeert. Daarnaast ontvangt de Motorola One gegarandeerd drie jaar lang elke maand beveiligingsupdates. Het toestel is hiermee dus minimaal drie jaar lang veilig te gebruiken. De Motorola One is een 5,9-inch 19:9 smartphone met gebogen glas. De hoofdcamera van het toestel bestaat uit een 13 megapixel dual camera. Met de dubbele camera voeg je leuke scherpte-diepte-effecten aan je foto's toe. Selfies schiet je met 8 megapixel. Dankzij de ondersteuning van Google Lens kan je de camera ook gebruiken als extensie van het internet. Zo kan je teksten vertalen, recepten opzoeken of monumenten herkennen door simpel een foto te maken. De Motorola One gaat een volle dag mee op één batterijlading. Als je batterij bijna leeg is, laad je deze snel op met de TurboPower-oplader tot wel 6 uur batterij binnen 20 minuten. De smartphone heeft een Qualcomm Snapdragon 625 2.0 GHz octa-core processor. Dit is niet meer de nieuwste processor, maar in combinatie met 4 GB RAM zouden de prestaties meer dan voldoende moeten zijn voor regulier gebruik.

Besturingssysteem Motorola One

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Motorola One

Van de Motorola One staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Motorola One beschikbaar.

Specificaties Motorola One

Algemeen
ProductMotorola One
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
AfmetingenOnbekend
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 625
Kloksnelheid8 core
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm5,9" (285 ppi)
Resolutie720 x 1.520px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C