Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,6" (390 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto Huawei P Smart Z 1 Foto Huawei P Smart Z 2 Foto Huawei P Smart Z 3 Foto Huawei P Smart Z 4 Foto Huawei P Smart Z 5 Foto Huawei P Smart Z 6 Foto Huawei P Smart Z 7 Foto Huawei P Smart Z 8 Foto Huawei P Smart Z 9 Foto Huawei P Smart Z 10 Foto Huawei P Smart Z 11 Foto Huawei P Smart Z 12 Foto Huawei P Smart Z 13 Foto Huawei P Smart Z 14 Foto Huawei P Smart Z 15

Inleiding

Begin mei introduceerde Huawei de P Smart Z (2019), waarbij de selfiecamea niet in het scherm verwerkt is, maar middels een handels mechaniek tevoorschijn komt. Dankzij het verplaatsen van de camera, speaker en omgevingslichtsensor en een 19.5:9 beeldverhouding heeft P smart Z 2019 een screen to body ratio van 91%. Omdat er geen notch, gat of dewdrop inkeping in het display zit, geniet je volledig van het grote 6,6-inch scherm.

Uitschuifbare camera

Meest opvallende feature aan de P Smart Z is de 16-megapixel uitschuifcamera. Bij normaal gebruik is deze veilig in de smartphone opgeborgen, maar als de selfiestand wordt geactiveerd, komt de camera automatisch naar boven. Het door een motor aangedreven mechanisme is volledig nieuw door Huawei ontwikkeld en zorgt ervoor dat je binnen een seconde een selfie kunt schieten. De uitschuifbare camera is uitvoerig getest op herhaald gebruik. De voorkant van het mechanisme kan de directe impact van een object met een gewicht van 12 kilo aan. Mocht de smartphone onverhoopt vallen, dan herkennen sensoren de vrije val, waarop de camera zo snel mogelijk wordt ingetrokken en mogelijke schade wordt geminimaliseerd. Eerder zagen we al een uitschuifcamera bij de Oppo Reno en de Oppo Reno 10x Zoom. De door AI ondersteunde selfiecamera herkent 8 verschillende scenes, waaronder blauwe luchten, natuurgroen, interieur en sneeuwlandschappen. De 1.0um pixels en F/2.2 diafragma passen automatisch de belichting en achtergrond in portretfoto's aan, waardoor een natuurlijk effect ontstaat. Daarnaast heeft deze camera AI backlight imagery technologie, AI beautymodus en 3D portretbelichtingseffecten. Je kan deze naar eigen voorkeur aanpassen in de instellingen van de telefoon.

Hoofdcamera

Aan de achterkant heeft de Huawei P Smart Z 2019 een 16-megapixel + 2-megapixel dubbele camera. De 16-megapixel hoofdcamera heeft een 6P (six-lens plastic array) design, zodat foto's helder, vol detail en met prachtige contrasten geschoten kunnen worden. De 2-megapixel sensor ondersteunt de hoofdcamera bij het herkennen van diepte, waardoor het toestel hoge kwaliteit foto's kan maken, met prachtige bokeh effecten. Verder kan je ook nog rekenen op een nachtmodus en 480 FPS super slowmotion video's.

Efficiente 710F processor

Zijn rekenkracht dankt de P Smart Z 2019 aan de 12nm 710F chipset met acht kernen. Deze CPU is 75% sneller, multithreading is 68% beter en de GPU is twee keer energie-efficiŽnter dan zijn voorganger. Hierdoor presteert de smartphone 30% beter, terwijl hij juist 30% minder energie verbruikt. Het toestel beschikt verder over een forse 4.000 mAh accu. Bovendien ondersteunt het EMUI 9 besturingssysteem F2FS 2.0 en EROFS technologieŽn die helpen bij efficiente opslag van data, waardoor de smartphone heel lang lekker snel blijft.

Besturingssysteem Huawei P Smart Z

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiŽnt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android† kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Huawei P Smart Z

Van de Huawei P Smart Z staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Huawei P Smart Z beschikbaar.

Specificaties Huawei P Smart Z

Algemeen
ProductHuawei P Smart Z
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht197 gram
Afmetingen163,5 x 77,3 x 8,8 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 710
Kloksnelheid8 core
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB
Scherm
Scherm6,6" (390 ppi)
Resolutie1.080 x 2.340px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C