Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,3" (545 ppi)
Camera40,0 megapixel
Foto Huawei Mate 20 Pro 1 Foto Huawei Mate 20 Pro 2 Foto Huawei Mate 20 Pro 3 Foto Huawei Mate 20 Pro 4 Foto Huawei Mate 20 Pro 5 Foto Huawei Mate 20 Pro 6 Foto Huawei Mate 20 Pro 7 Foto Huawei Mate 20 Pro 8 Foto Huawei Mate 20 Pro 9

Inleiding

De Huawei Mate 20 Pro is tegelijk met de Huawei Mate 20op 16 oktober in Londen aangekondigd. Het Mate 20 tweetal is het duo toptoestellen van Huawei voor eind 2018 en begin 2019. De toestellen hebben veel overeenkomsten, maar zeker ook veel verschillen. De Mate 20 Pro is het duurste en meest uitgebreide toestel van de twee. Het toestel heeft alles wat je van een high-end toestel verwacht: 6 GB RAM, 128 GB opslaggeheugen, Android 9, EMUI 9, USB-C, 4G, dualsim en NFC.

Vingerafdruksensor in het scherm

Erg bijzonder is de vingerafdruksensor die geïntegreerd is in het scherm. Zodra de Mate 20 Pro een vinger in de buurt van het scherm detecteert licht er een circel op het scherm op, waaronder de vingerafdruksensor zich bevindt. Door je vinger op deze plek van het scherm te leggen ontgrendel je het toestel. Door deze innovatie is er geen aparte vingerafdruksensor meer nodig, waardoor de voorzijde van de Mate 20 Pro bijna volledig uit scherm bestaat. Overigens kan je het toestel ook unlocken middels gezichtsherkenning.

Camera Huawei Mate 20 Pro

Aan de achterzijde valt het vierkant met afgeronde hoeken op. Hierin vind je de drievoudige camera en de flitser. De 20-megapixel grote RGB-lens legt details vast in alledaagse foto's, de 8-megapixel-telelens neemt opnames in de verte en de geheel nieuwe 40-megapixel Leica Ultra groothoeklens is perfect voor landschapsfoto's en macro-opnames. Extreme close-up foto's vanaf 2,5 cm zijn mogelijk. De camera herkent nu meer dan 1.500 scenario's in 25 categorieën en kiest automatisch de beste instellingen voor een optimale foto. Ook kan de verbeterde AI fotografie nu verschillende objecten en scènes in één foto onderscheiden. Kleuren, helderheid en contrast worden automatisch en nauwkeurig aangepast, met een perfecte balans.

Besturingssysteem Huawei Mate 20 Pro

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Huawei Mate 20 Pro

Van de Huawei Mate 20 Pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei Mate 20 Pro is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Huawei Mate 20 Pro testoverzicht de testen

Specificaties Huawei Mate 20 Pro

Algemeen
ProductHuawei Mate 20 Pro
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen157,8 x 72,3 x 8,6 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 980
Kloksnelheid8 core (max 2,6 GHz)
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,3" (545 ppi)
Resolutie1.440 x 3.120px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera40,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera24,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C