Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm5,0" (483 ppi)
Camera19,0 megapixel
Foto Sony Xperia XZ2 Compact 1 Foto Sony Xperia XZ2 Compact 2 Foto Sony Xperia XZ2 Compact 3 Foto Sony Xperia XZ2 Compact 4 Foto Sony Xperia XZ2 Compact 5 Foto Sony Xperia XZ2 Compact 6

Inleiding

Sinds jaar en dag bedient Sony het compacte smartphonesegment. In februari kondigde Sony de Xperia XZ2 Compact aan op het MWC 2018 in Barcelona. Tegelijk met dit toestel is ook de reguliere XZ2 getoond. De XZ2 Compact volgt de XZ1 Compactop. Dankzij zijn grote 5-inch scherm en krachtige stereo speakers, is de Xperia XZ2 Compact ontworpen om het ultieme compacte entertaintment toestel te zijn.

Scherm en camera Xperia XZ2 Compact

De Xperia XZ2 Compact biedt een vgroot 18:9 5-inch HDR Full HD+ scherm in hetzelfde compacte formaat als eerdere Compact smartphones van Sony. Daarmee is de Xperia XZ2 Compact ’s werelds meest compacte 5-inch smartphone. De Motion Eye camera, die eerder te zien was op de Xperia XZ Premium, is de volgende ontwikkeling op het gebied van camera-technologie, met ‘s werelds eerste mogelijkheid tot het opnemen van 4K HDR video’s met een smartphone door gebruik te maken van het HLG (Hybrid Log Gamma) format. Ook de Super slow motion video functie is geupgradet. Slowmotion opnames van 960 fps in Full HD zijn nu mogelijk. De 3D Creator applicatie is verder ontwikkeld. Je kan nu niet alleen 3D scans van objecten of vrienden maken in minder dan een minuut met de main camera, je kunt nu ook jezelf in 3D scannen met de front camera – waarmee je je selfie tot leven kan laten komen in 3D. Je kunt nu direct vanuit de 3D Creator applicatie jouw 3D scan of selfie uploaden naar je Facebook tijdlijn.

Besturingssysteem Sony Xperia XZ2 Compact

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia XZ2 Compact

Van de Sony Xperia XZ2 Compact staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia XZ2 Compact is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Sony Xperia XZ2 Compact testoverzicht de test

Specificaties Sony Xperia XZ2 Compact

Algemeen
ProductSony Xperia XZ2 Compact
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen135,0 x 65,0 x 12,1 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.870 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 845
KloksnelheidOnbekend
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (483 ppi)
Resolutie1.080 x 2.160px
SchermsoortLED
Verstevigd glass
Camera
Camera19,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera5,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C