Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,4" (403 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto LG G8X ThinQ 1 Foto LG G8X ThinQ 2 Foto LG G8X ThinQ 3 Foto LG G8X ThinQ 4 Foto LG G8X ThinQ 5

Inleiding

De LG G8X ThinQ is tijdens de IFA in september 2019 geintroduceerd. De LG G8X ThinQ volgt de LG G8 ThinQ op, en biedt voldoende nieuwe features om te spreken van een volledig nieuw toestel in plaats van een kleine upgrade. Het toestel lijkt uiteraard wel op zijn voorganger, maar heeft wel een fors groter 6,4-inch scherm (in plaats van 6,1-inch). Ook de selfienotch aan de bovenzijde van het toestel is flink kleiner geworden. Net als zijn voorganger heeft het toestel een dubbele camera, maar de vingerafdrukscanner is verhuisd naar een plek achter het scherm (in-screen-scanner). Het automatisch aanpassen van de helderheid met behulp van sensoren is niet nieuw, maar een omgevingslichtsensor in de LG G8X ThinQ past nu ook het contrast aan om de beelddetails te maximaliseren en de oogbelasting te verminderen.

LG G8X ThinQ camera

De 32-megapixel selfiecamera heeft een 1.6um sensor die in de buurt komt van de indrukwekkende camera's aan de achterzijde van het toestel. Zo maak je altijd mooie foto’s, welke kant je toestel ook op gericht is. De Reflector Mode zorgt voor goede selfies en scherpere portretten, zelfs in donkere omgevingen, en laat je de verlichting aanpassen op basis van je stemming of voorkeur. De AI Action Shot herkent en compenseert beweging met een sluitertijd van 1/480 van een seconde om objecten volledig scherp te houden. Ideaal voor het maken van foto’s van spelende kinderen of huisdieren. Met 4K Time Lapse maak je artistieke video’s met een hoge 4K resolutie, terwijl de LG Steady Cam voor een verbeterde beeldstabiliteit zorgt. Daarnaast is het voor het eerst mogelijk om met de LG G8X ThinQ tussen de camera’s aan de voor- en achterzijde te schakelen en tegelijkertijd video’s op te nemen.

Goed geluid

Twee 1,2W luidsprekers leveren een goed stereogeluid, terwijl de 32-bits Hi-Fi Quad DAC, gestemd door Meridian Audio, het toestel – naar eigen zeggen - tot benchmark maakt voor uitzonderlijk smartphone-geluid. Voor opnames is de LG G8X ThinQ voorzien van een microfoon die automatisch inschakelt bij het opnemen van video's om ervoor te zorgen dat de geluiden tot in detail worden opgenomen.

Dual Screen

Meest opvallende feature van de LG G8X ThinQ is het optionele tweede scherm dat je aan het toestel kan bevestigen. Dit optionele scherm is eigenlijk een schermhoesje met een eigen 6,4-inch scherm, dat via USB-C met het toestel wordt verbonden. Naast het grote scherm biedt de Dual Screen cover een extra 2,1 inch Cover Display. Dit handige extra display laat je de tijd, datum, batterijniveau, notificaties en andere nuttige informatie zien zonder het Dual Screen te hoeven openen.

Besturingssysteem LG G8X ThinQ

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen LG G8X ThinQ

Van de LG G8X ThinQ staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG G8X ThinQ is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het LG G8X ThinQ testoverzicht de test

Specificaties LG G8X ThinQ

Algemeen
ProductLG G8X ThinQ
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht192 gram
Afmetingen159,3 x 75,8 x 8,4 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
AccuvermogenNee
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 855
Kloksnelheid8 core
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,4" (403 ppi)
Resolutie1.080 x 2.340px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera32,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C