Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm5,8" (429 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Nokia 7.1 1 Foto Nokia 7.1 2 Foto Nokia 7.1 3 Foto Nokia 7.1 4 Foto Nokia 7.1 5

Inleiding

De Nokia 7.1 is in oktober 2018 aangekondigd. Het toestel heeft een Full HD+ 5,84-inch scherm met 19:9-beeldverhouding. Het scherm past automatisch de helderheid en het contrast aan de lichtomstandigheden van de omgeving aan. Het toestel ondersteunt ook HDR10, voor foto's en video's in bioscoopkwaliteit. De contrastratio bij HDR10 is extreem hoog. Ook niet-HDR-content wordt in realtime opgeschaald met behulp van een speciale 16 bit engine, die miljoenen pixels per seconde verwerkt om onder alle omstandigheden de best mogelijke beeldkwaliteit te bieden. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 636. Deze midrange processor levert goede grafische prestaties en is erg efficient, zodat je nog langer kan genieten van je audio en video. Met de USB type-C snellaadpoort laad je de batterij in 30 minuten op tot 50%, zodat je snel en eenvoudig weer aan de slag kunt. Het toestel is in september 2019 opgevold door de Nokia 7.2.

Bokeh op hoofd- en frontcamera

De 7.1 heeft een dubbele ZEISS hoofdcamera van 12- en 5-megapixel. Een tweefase detectie zorgt voor snelle en nauwkerige autofocus. Zowel met de dubbele camera aan de achterkant en de 8-megapixel frontcamera, die gebruik maakt van AI om de achtergrond kunstmatig te vervagen, maak je fraaie bokeh-foto's. Beeldstabilistatie neutraliseert bewegingen om onscherpe foto's te voorkomen. De nieuwe camera-interface geeft je in de Pro Camera-modus controle over witbalans, ISO, diafragma en sluitertijd. In de Dual-Sight-modus met AI-ondersteuning kan je elk beeld op de Nokia 7.1 verkleinen of afzonderen, zodat je alles direct vanuit je camera-app op social media kan delen. Google Lens en Motion Photos zijn ook snel en eenvoudig rechtstreeks vanuit de app toegankelijk.

Android One

De Nokia 7.1 ontvangt drie jaar lang maandelijkse beveiligingspatches en twee jaar nieuwe Android versies. Verder scant Google Play Protect alle apps in de winkel en op je telefoon om deze te beschermen tegen malware. De Nokia 7.1 is klaar voor de Android 9 software-update. Die omvat door AI aangedreven functies die je toestel slimmer en sneller maken en de werking ervan aanpassen naarmate je het gebruikt. De Adaptive Battery-functie beperkt het batterijgebruik van apps die je niet vaak gebruikt. App Actions voorspelt wat je gaat doen zodat je snel naar je volgende actie kunt gaan. Deze functies stroomlijnen de functionaliteit van je toestel en je Android-ervaring nog meer.

Besturingssysteem Nokia 7.1

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Nokia 7.1

Van de Nokia 7.1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Nokia 7.1 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Nokia 7.1 testoverzicht de test

Specificaties Nokia 7.1

Algemeen
ProductNokia 7.1
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen149,7 x 71,2 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.600 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 636
Kloksnelheid8 core (max 1,8 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,8" (429 ppi)
Resolutie1.080 x 2.244px
SchermsoortLCD
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C