Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm6,4" (514 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Note9 - 128GB 1 Foto Samsung Galaxy Note9 - 128GB 2 Foto Samsung Galaxy Note9 - 128GB 3 Foto Samsung Galaxy Note9 - 128GB 4 Foto Samsung Galaxy Note9 - 128GB 5 Foto Samsung Galaxy Note9 - 128GB 6 Foto Samsung Galaxy Note9 - 128GB 7 Foto Samsung Galaxy Note9 - 128GB 8

Inleiding

De Samsung Galaxy Note9 is de opvolger van de Note8 en is in augustus 2018 geintroduceerd. De Note9 is het vlaggenschip van Samsung voor de tweede helft van 2018 en is bevat alle high-end features die Samsung tot haar beschikking heeft. Het toestel is wel een evolutie ten opzichte van zijn voorganger; het toestel is op alle vlakken beter dan zijn voorganger, maar verwacht geen grote sprongen voorwaarts.

Groot scherm en grote accu

Het nieuwe Infinity Display heeft het grootste edge-to-edge display op een Note ooit. Het Super AMOLED scherm meet 6,4-inch en biedt een resolutie van 1.440 x 2.960 pixels. Qua geluid kan je rekenen op stereo speakers die zijn getuned door AKG met Dolby Atmos voor meeslepende sounds. De nieuwe Note heeft ook de grootste batterij ooit in een Galaxy-telefoon. Met 4.000 mAh kan je de hele dag vooruit. Het toestel is verkrijgbaar in een 128 GB en een 512 GB variant. Beide varianten zijn voorzien van uitbreidbaar geheugen. Alle premium Galaxy technologieën zitten standaard in de Note9. Dat betekent dat je snel draadloos oplaadt, dat het toestel IP68 water- en stofafstotend is en dat je geniet van Samsung diensten zoals Samsung Health. Ook is de Galaxy Note9 uitgerust met Samsungs beveiligingssysteem KNOX en tal van biometrische veiligheidsopties, zoals scannen (vingerafdruk, iris) en gezichtsherkenning.

Dubbele camera

De dubbele camera op de Note9 is een doorontwikkeling van de vorige generatie Samsung camera's. De Dual Aperture2 lens past zich, net als het menselijk oog, automatisch aan lichtomstandigheden aan. Zo maak je met de Galaxy Note9 altijd glasheldere foto’s. Dankzij de scene optimizer herkent de camera tot twintig verschillende scenes. Op basis van deze scenes wordt je opname geoptimaliseerd. Tijdens het fotograferen denkt de Note9 met je mee. De Galaxy Note9 laat het je weten als er iemand met zijn ogen knippert, zodat je gelijk nog een foto kunt maken zonder dat het moment verloren gaat. Dit gebeurt ook als het beeld wazig is, er iets op de lens zit of als een achtergrondlicht de kwaliteit van het beeld vermindert.

Evolutie van de S Pen

De S Pen is kenmerkend voor de Note-serie. Wat ooit begon als een tool voor schrijven en tekenen is inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan dat. Dankzij Bluetooth Low-Energy (BLE) op de nieuwe S Pen maak je op een heel nieuwe manier gebruik van de Note. Met een simpele klik maak je selfies en groepsfoto’s, presenteer je slides, pauzeer je een video – en nog veel meer.

Besturingssysteem Samsung Galaxy Note9

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Note9

Van de Samsung Galaxy Note9 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Note9 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Samsung Galaxy Note9 testoverzicht de test

Specificaties Samsung Galaxy Note9

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Note9 - 128GBSamsung Galaxy Note9 - 512GB
Aankondiging20182018
Verkoopstart20182018
Design
Kleuren

MassaNeeNee
Afmetingen161,9 x 76,4 x 8,8 mm 161,9 x 76,4 x 8,8 mm
IP codering, IP68, IP68
Soort simkaartnano-SIMnano-SIM
Accuvermogen4.000 mAh4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1Android 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekendOnbekend
Kloksnelheid8 core (max 2,8 GHz)8 core (max 2,8 GHz)
RAM6 GB8 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD512 GB + microSD
Scherm
Scherm6,4" (514 ppi)6,4" (514 ppi)
Resolutie1.440 x 2.960px1.440 x 2.960px
SchermsoortSuper AMOLEDSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel12,0 megapixel
Aantal camera's22
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-CUSB-C