Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,5" (396 ppi)
Camera40,0 megapixel
Foto Huawei P30 Pro 1 Foto Huawei P30 Pro 2 Foto Huawei P30 Pro 3 Foto Huawei P30 Pro 4 Foto Huawei P30 Pro 5 Foto Huawei P30 Pro 6 Foto Huawei P30 Pro 7 Foto Huawei P30 Pro 8 Foto Huawei P30 Pro 9 Foto Huawei P30 Pro 10 Foto Huawei P30 Pro 11 Foto Huawei P30 Pro 12

Inleiding

De Huawei P30 Pro is de opvolger van de Huawei P20 Proen is tijdens een groot event in Parijs op 26 maart 2019 geïntroduceerd. Qua design valt direct het grote 6,47-inch OLED scherm op, dat in een bijna randloos frame ligt. Een druppelvormige notch is het enige wat het symmetrische design onderbreekt. Bijzonder is de acoustic display technology. Deze techniek zorgt ervoor dat je geen luidspreker meer nodig hebt om gesprekken te voeren. In plaats daarvan fungeert het scherm als luidspreker. Het toestel is verkrijgbaar in vijf kleuren. Normaal gesproken verwerken digitale camera’s lichtinval via RGBG (Red, Green, Blue, Green), maar in het geval van de P30 Series is dit RYYB (Red, Yellow, Yellow, Blue). Hierdoor heeft de P30 een maximale ISO-waarde van 204.800, waardoor je zelfs in de moeilijkste lichtomstandigheden ongeëvenaarde foto’s kan maken.

Camera Huawei P30 Pro

De Huawei P30 Pro is uitgerust met een nieuw Leica Quad camerasysteem bestaande uit een 40 megapixel hoofdcamera met Huawei SuperSpectrum Sensor, een 20 megapixel ultra-groothoekcamera, een 8 megapixe telelens en een Huawei Time-of-Flight (TOF) camera. Aan de voorzijde van de P30 Pro vind je een 32 megapixel selfiecamera. De Huawei SuperZoom Lens haalt alles dichterbij, met tot 5 keer optische zoom, 10 keer hybride zoom en 50 keer digitale zoom. Dankzij een prisma dat het licht als een periscoop ombuigt, blijft de lengte van de lens beperkt en behoudt de P30 zijn strakke design. Normaal gesproken verwerken digitale camera’s lichtinval via RGBG (Red, Green, Blue, Green), maar in het geval van de P30 Series is dit RYYB (Red, Yellow, Yellow, Blue). Hierdoor heeft de P30 Pro een maximale ISO-waarde van 409.600, waardoor je zelfs in de moeilijkste lichtomstandigheden ongeëvenaarde foto’s kan maken. Ten tijde van introductie was de camera van de P30 Pro de beste telefooncamera ooit.

Besturingssysteem Huawei P30 Pro

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Huawei P30 Pro

Van de Huawei P30 Pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei P30 Pro is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Huawei P30 Pro testoverzicht de test

Specificaties Huawei P30 Pro

Algemeen
ProductHuawei P30 Pro
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht192 gram
Afmetingen158,0 x 73,4 x 7,6 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 980
Kloksnelheid8 core (max 2,6 GHz)
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,5" (396 ppi)
Resolutie1.080 x 2.340px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera40,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera32,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C