Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm5,8" (290 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Nokia 5.1 Plus 1 Foto Nokia 5.1 Plus 2 Foto Nokia 5.1 Plus 3

Inleiding

De Nokia 5.1 Plus uit december 2018 is een uitgebreide versie van de Nokia 5.1. Bij de Plus-versie kan je onder ander rekenen op een groter scherm en een betere camera. Het 5,8-scherm is afgerond aan de zijkanten. Met een dikte van iets meer dan 8 millimeter is de Nokia 5.1 Plus erg rank. Dankzij het metalen frame zou het toestel tegen een stootje moeten kunnen. Het toestel is onderworpen aan extreme temperaturen en valproeven om tot een optimaal design te komen. De Nokia 5.1 Plus draait op Android Oreo One en ontvangt binnenkort een update naar Android Pie. De camera op de achterzijde bestaat uit een 13- en een 5-megapixel camera met digitale videostabilisatie. Met de dubbele camera voeg je leuke bokeh-effecten toe, maar maak je ook fraaie portretfoto's. Scherpstellen gaat via het snelle Phase Detection Auto Focus.  Dankzij regelmatige beveiligingsupdates en twee jaar lang upgrades van het besturingssysteem blijft het toestel met Android One veilig en voorzien van de nieuwste Google innovaties, zoals optimalisatie voor Google Assistant. Toestellen met Android One ontvangen altijd als een van de eerste toestellen de nieuwe Android versies.

Besturingssysteem Nokia 5.1 Plus

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Nokia 5.1 Plus

Van de Nokia 5.1 Plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Nokia 5.1 Plus is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Nokia 5.1 Plus testoverzicht de test

Specificaties Nokia 5.1 Plus

Algemeen
ProductNokia 5.1 Plus
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

Gewicht160 gram
Afmetingen150,0 x 72,0 x 8,1 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.060 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorMediatek Helio P60
Kloksnelheid8 core
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,8" (290 ppi)
Resolutie720 x 1.520px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C