Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm6,1" (408 ppi)
Camera40,0 megapixel
Foto Huawei P20 Pro 1 Foto Huawei P20 Pro 2 Foto Huawei P20 Pro 3 Foto Huawei P20 Pro 4 Foto Huawei P20 Pro 5 Foto Huawei P20 Pro 6 Foto Huawei P20 Pro 7 Foto Huawei P20 Pro 8 Foto Huawei P20 Pro 9 Foto Huawei P20 Pro 10

Inleiding

De Huawei P20 Pro is in maart 2018 geintroduceerd samen met de iets minder uitgebreide Huawei P20. De P20 Pro volgt de P10 Plus uit 2017 op. De Huawei P20 Pro biedt een betere camera, een groter scherm en meer intern geheugen als extra ten opzichte van de P20. Het scherm van de P20 Pro behoort met een resolutie van 6,1-inch tot de grootste in de markt. Naast dit FullView-display, heeft het toestel 6 GB geheugen, 128 GB opslaggeheugen en Android 8.1. Het 3D-glasscherm gaat naadloos over in vier gebogen metalen randen, waardoor de grip stevig en comfortabel is. De Huawei P20 Pro bevat de beste Bluetooth-audiokwaliteit met een bandbreedte van 990 kbps om audiobestanden van de hoogste kwaliteit te ondersteunen. Kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat je P20 efficiënter omgaat met de batterij en appgebruik optimaliseert.

Camera's Huawei P20 Pro

De Huawei P20 Pro is uitgerust met de eerste Leica triple-lenscamera ter wereld en heeft het hoogste aantal pixels in de smartphonefotografie. De cameraconfiguratie bestaat uit een 40-megapixel RGB-sensor, een 20-megapixel monochroom sensor en een 8-megapixel-sensor met een telelens. De camera beschikt over een exclusieve nieuwe Leica-kleurinstelling en een speciale ISP- en kleurentemperatuursensor voor betere kleurreproductie. Verder kent de camera van de P20 Pro 5x hybrid zoom, voor zoom zonder verlies van beeldkwaliteit. De Huawei P20 Pro biedt bovendien 's werelds eerste 24 megapixel selfie-camera en vangt daarmee de kleinste details, zelfs met weinig licht. Selfies kunnen een subtiele touch-up krijgen of worden voorzien van 3D-portretverlichting.

Camerafuncties P20-serie

De Kirin 970-processor met de speciale Neural Network Processing Unit (NPU) van de Huawei P20-serie herkent 19 verschillende scenes en objecten. Met de Huawei P20 Pro introduceert Huawei een camerasysteem gebaseerd op een 4D voorspellende focus. In deze modus voorspelt de camera bewegende objecten en stelt deze met uiterste efficiëntie scherp en kan zo de kleinste details van zelfs bewegende objecten vastleggen. Nieuw is de ‘Smart AI Guidance’ waarmee de camera, ondersteund door AI-technologie, suggesties geeft voor het maken van groepsfoto's en landschappen in perfecte verhoudingen.

Besturingssysteem Huawei P20 Pro

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Huawei P20 Pro

Van de Huawei P20 Pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei P20 Pro is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Huawei P20 Pro testoverzicht de test

Specificaties Huawei P20 Pro

Algemeen
ProductHuawei P20 Pro
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

Gewicht180 gram
Afmetingen155,0 x 73,9 x 7,8 mm
IP codering, IP67
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 970
Kloksnelheid8 core (max 2,4 GHz)
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB
Scherm
Scherm6,1" (408 ppi)
Resolutie1.080 x 2.240px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera40,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera24,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C