Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,4" (268 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy A20e 1 Foto Samsung Galaxy A20e 2 Foto Samsung Galaxy A20e 3 Foto Samsung Galaxy A20e 4 Foto Samsung Galaxy A20e 5 Foto Samsung Galaxy A20e 6

Inleiding

De Samsung Galaxy A20e is in april 2019 samen met de Galaxy A10 aangekondigd. Beide toestellen vormen de instapmodellen van de nieuwe Galaxy A-reeks met introductieprijzen van respectievelijk 180 en 150 euro. De Galaxy A20e is een relatief compacte smartphone met een 5,8-inch scherm. In tegenstelling tot de Galaxy A10 heeft de A20e een dubbele hoofdcamera. De eerste camera heeft een 13-megapixel resolutie en de tweede camera heeft een 5-megapixel resolutie met panoramafunctie. Een selfiecamera (8 megapixel) is uiteraard ook aanwezig. Aan de achterzijde vind je een vingerafdrukscanner. Een octacore-chipset, 3 GB RAM en 32 GB opslaggeheugen maken de specificatielijst compleet.

Besturingssysteem Samsung Galaxy A20e

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiŽnt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android† kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy A20e

De goedkoopste Samsung Galaxy A20e kost op dit moment (los) € 149,00. Kijk in het Samsung Galaxy A20e prijzenoverzicht voor alle actuele Samsung Galaxy A20e aanbiedingen. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy A20e beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy A20e

Algemeen
ProductSamsung Galaxy A20e
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
Afmetingen158,4 x 74,7 x 7,8 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorSamsung Exynos 7884
Kloksnelheid8 core (max 1,6 GHz)
RAM32 GB
Uitbreidbaar
Opslag3 GB + microSD
Scherm
Scherm6,4" (268 ppi)
Resolutie720 x 1.560px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C