Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,4" (403 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto Oppo Reno 1 Foto Oppo Reno 2 Foto Oppo Reno 3 Foto Oppo Reno 4 Foto Oppo Reno 5 Foto Oppo Reno 6 Foto Oppo Reno 7 Foto Oppo Reno 8

Inleiding

Eind april 2019 kondigde Oppo de nieuwe Reno serie aan, bestaande uit de Reno en de Reno 10x Zoom. De toestellen hebben in plaats van een inkeping in het scherm, een ingenieus klapmechanisme voor de selfiecamera. De Reno 10x Zoom is het meest uitgebreide toestel van de twee. De OPPO Reno heeft een 6,4-inch AMOLED-scherm (6,6-inch scherm voor de Reno 10x Zoom), met een resolutie van 2.340 x 1.080 pixels en een aspect ratio van 19.5:9. Dit ontwerp zorgt voor een screen-to-body ratio van 93,1%. De Reno is uitgerust met een Snapdragon 710 Mobile Platform, 6 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen.

Camera Reno

De Oppo Reno heeft een dubbele camera, dit in tegenstelling tot de Reno 10x Zoom, die een drievoudige camera heeft. Net als bij de Reno 10x Zoom is de hoofdcamera een 48-megapixel camera. Deze wordt aangevuld met een 5-megapixel dieptecamera voor leuke scherpte-diepte-effecten. Met de Ultra Nacht Modus 2.0 maakt de Reno-serie gebruik van AI, HDR en multi-frame voor onder andere ruisonderdrukking, handstabilisatie en dynamisch bereik. Hierdoor weet de camera zelfs meer helderheid en details te registeren dan het menselijke oog. Wanneer je met de Reno een nachtportret maakt, kan de camera automatisch een menselijk gezicht onderscheiden van de achtergrond waardoor de natuurlijke huidskleur wordt benaderd en je een natuurgetrouwe opname krijgt. De Reno-serie ondersteunt het filmen van 4K-video’s tot 60 fps. De Audio Focus-technologie maakt daarnaast gebruik van meerdere microfoons om de omringende geluiden 360 graden op te nemen. Deze technologie combineert stereoluidsprekers en Dolby Atmos voor een mobiele bioscoopervaring.

Klapmechanisme voor selfiecamera

Bijzonder is dat de selfiecamera verborgen is. Je hebt dus geen notch of andere verstoring van je scherm. De selfiecamera en flitser komen pas tevoorschijn als je deze wilt gebruiken. De zogenoemde ‘pivot rising camera’ komt binnen 0,8 seconden tevoorschijn. Het mechanisme kan meer dan 200.000 keer worden gebruikt. Dat betekent dat als je 50 keer per dag gebruikmaakt van de camera, het cameramechanisme 10 jaar blijft werken. Een speciaal ‘drop protection’-mechanisme herkent een vrije val van het toestel en trekt de camera tijdens een val volledig automatisch in om schade te voorkomen. In oktober 2019 kwam de Oppo Reno2 op de markt.

Besturingssysteem Oppo Reno

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Oppo Reno

Van de Oppo Reno staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Oppo Reno beschikbaar.

Specificaties Oppo Reno

Algemeen
ProductOppo Reno
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen156,6 x 74,3 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.765 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 710
Kloksnelheid8 core (max 2,2 GHz)
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag256 GB
Scherm
Scherm6,4" (403 ppi)
Resolutie1.080 x 2.340px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C