Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm5,7" (295 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Nokia 4.2 1 Foto Nokia 4.2 2 Foto Nokia 4.2 3

Inleiding

De Nokia 4.2 is – hoewel zijn naam anders doet vermoeden – de eerste telefoon in de 4-serie van Nokia. De nieuwe Nokia 4.2 zal bij introductie rond de 200 euro kosten. Het toestel is tijdens het Mobile World Congress in februari 2019 aangekondigd. Net als de iets goedkopere Nokia 3.2 draait de 4.2 op de nieuwe Snapdragon 439 processor. Dit is een processor die prima prestaties biedt voor standaard activiteiten. Voor geavanceerde opties, zoals veeleisende 3d-games komt de processor wat te kort. Het 5,7-inch scherm biedt een 720 x 1.520 pixels resolutie, met afgeronde hoeken en een selfiecamera in een druppelvormige notch. Met de Google Assistent-knop krijg je door één keer te drukken direct toegang tot de Google Assistent. Met tweemaal drukken ontvang je een visuele momentopname van je dag met intelligente suggesties en gepersonaliseerde informatie. De Nokia 4.2 brengt ook flagship beeldvormingsfuncties zoals multi-camera imaging naar een nieuwe prijscategorie, dankzij een dubbele hoofdcamera.

Besturingssysteem Nokia 4.2

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Nokia 4.2

Van de Nokia 4.2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Nokia 4.2 beschikbaar.

Specificaties Nokia 4.2

Algemeen
ProductNokia 4.2
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen149,0 x 71,3 x 8,4 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 435
KloksnelheidOnbekend
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,7" (295 ppi)
Resolutie720 x 1.520px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB