Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 12
Opslag MB
Scherm6,5" (643 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Sony Xperia 1 IV 1 Foto Sony Xperia 1 IV 2 Foto Sony Xperia 1 IV 3 Foto Sony Xperia 1 IV 4 Foto Sony Xperia 1 IV 5 Foto Sony Xperia 1 IV 6 Foto Sony Xperia 1 IV 7 Foto Sony Xperia 1 IV 8

Inleiding

Sinds medio juni 2022 is de Xperia 1 IV verkrijgbaar. Het dunne en fraai vormgegeven toestel draait op een Snapdragon 8 Gen 1 Mobile platform, dat werkt met 5G en wifi 6E. De 1 IV heeft 12 GB RAM en 256 GB ROM en een 5.000 mAh-batterij met een levensduur tot 3 jaar. Snel laden levert in 30 minuten een batterij van 50%. Ook draadloos opladen is mogelijk. De Xperia 1 IV heeft een water- en stofdichtheid van IP65/68 en is aan de voor- en achterkant uitgerust met Gorilla Glass Victus van Corning. De Xperia 1 IV beschikt over een 4K HDR OLED-display met 120 Hz, zonder inkepingen die het zicht op het 6,5” brede 21:9-scherm belemmeren. Het scherm van de Xperia 1 IV is 50% helderder dan zijn voorganger en is voorzien van Real-time HDR drive voor betere zichtbaarheid van zowel heldere als donkere gebieden, zelfs in overbelichte omgevingen.

Camera Xperia 1 IV

De Xperia 1 IV heeft een drievoudige cameramodule. Alle lenzen hebben een 12MP "Exmor RS for mobilee-beeldsensor met 120fps. Hierdoor kan de telefoon met iedere lens opnames maken met 4K 120fps voor video's met 5x slow motion en Real-time Eye AF en Real-time tracking voor foto's. De Xperia 1 IV maakt tevens gebruik van diepte-informatie - met behulp van de 3D iToF-sensor - en op AI (artificial intelligence) gebaseerde objectherkenning voor precieze en nauwkeurige AF en tracking bij weinig licht. De camera aan de voorkant is ook uitgerust met een "Exmor RS for mobile"-beeldsensor met 12MP, een grotere beeldsensor dan in het vorige model. Hierdoor wordt ruisonderdrukking in donkere ruimten en het nemen van selfies in 4K HDR mogelijk. De Xperia 1 IV biedt uitstekende videomogelijkheden. Op basis van directe feedback van content creators ontwikkelde Sony de “Videography Pro”-functie. Deze brengt video-instellingen op één punt samen. Instellingen zoals focus, belichting en witbalans zijn eenvoudig aan te passen, zelfs tijdens het filmen. Je kan snel bewegende scènes en video's in 5x slow motion vastleggen en afspelen. De telefoon neemt met alle lenzen 4K HDR 120fps video op. Het maken van vloeiende video's is eenvoudiger dan ooit dankzij de nieuwste Optical SteadyShot met Flawless Eye. De Xperia 1 IV ondersteunt ook Eye AF-technologie en object tracking voor video, zodat de gebruiker scherp kan blijven stellen op het object en meer tijd kan besteden aan de compositie van de opname.

Muziek Xperia 1 IV

Net als bij de vorige Xperia vlaggenschapen is er ook veel aandacht besteed aan muziek. Een nieuwe muziekopnamefunctie, "Music Pro", maakt het mogelijk om hoogwaardige audio-opnames te maken met behulp van cloudverwerking. Music Pro converteert vocale geluiden die door de Xperia 1 IV zijn opgenomen op een manier dat het lijkt alsof ze in een professionele studio zijn opgenomen. De cloudverwerking verwijdert ongewilde ruis uit het opgenomen geluid met behulp van scheidingstechnologie van de geluidsbron. Daarna reproduceert ze de frequentierespons van Sony's hoogstaande condensatormicrofoons. Wanneer tegelijkertijd zang en akoestische gitaar worden gecombineerd, kan Music Pro de vocale klanken en gitaargeluiden scheiden en ze in elk gewenst evenwicht mixen. Het opnemen en bewerken van geluid is gratis, terwijl voor cloudverwerking met geluid van hoge kwaliteit een maandelijkse vergoeding in rekening wordt gebracht.

Besturingssysteem Sony Xperia 1 IV

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 12 gaat ook door het leven als Android Snow Cone. Android 12 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Allereerst is het design flink aangepast. Het nieuwe thema heet Material You en brengt de kleuren op je telefoon meer in balans met de achtergrond van je telefoon. Heb je een foto met veel blauw, dan komt deze kleur ook terug in je menu's en de standaard Google apps. Wat ook direct opvalt is dat het snelle instellingenmenu (naar beneden vegen boven in het scherm) rustiger oogt. Dit komt omdat daar in eerste instantie alleen de belangrijkste instellingen zichtbaar zijn. Nieuw is ook het privacy dashboard, een handig overzicht waarin je snel en gemakkelijk de permissies van je apps kan instellen, regelen en intrekken. Verder zijn er ook tal van kleine veranderingen doorgevoerd. Eén van de handigste is misschien wel de mogelijkheid om je telefoon als afstandsbediening te gebruiken voor je Android Televisie.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia 1 IV

Van de Sony Xperia 1 IV staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Sony Xperia 1 IV beschikbaar.

Specificaties Sony Xperia 1 IV

Algemeen
ProductSony Xperia 1 IV
Aankondiging2022
Verkoopstart
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen165,0 x 71,0 x 8,2 mm
IP codering, IP65
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen5.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 12
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm SD 8 Gen 1
Kloksnelheid8 core
RAM12 GB
Uitbreidbaar
Opslag256 GB + microSD
Scherm
Scherm6,5" (643 ppi)
Resolutie3.840 x 1.644px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera12,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C