Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm5,8" (429 ppi)
Camera20,0 megapixel
Foto Huawei P20 1 Foto Huawei P20 2 Foto Huawei P20 3 Foto Huawei P20 4 Foto Huawei P20 5 Foto Huawei P20 6 Foto Huawei P20 7 Foto Huawei P20 8 Foto Huawei P20 9 Foto Huawei P20 10 Foto Huawei P20 11 Foto Huawei P20 12

Inleiding

De Huawei P20, die de Huawei P10 opvolgt, is in maart 2018 samen met de Huawei P20 Pro geintroduceerd. De P20 Pro is een uitgebreide versie van de P20 en dat merk je aan een betere camera, een groter scherm en meer intern geheugen. Ondanks de iets mindere specificaties dan de P20 Pro is de P20 nog steeds een high-end toestel met een bijna randloos 5,8-inch FullView-display, met 4 GB geheugen, 128 GB opslaggeheugen en Android 8.1. Het 3D-glasscherm gaat naadloos over in vier gebogen metalen randen, waardoor de grip stevig en comfortabel is. De Huawei P20 bevat de beste Bluetooth-audiokwaliteit met een bandbreedte van 990 kbps om audiobestanden van de hoogste kwaliteit te ondersteunen. Kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat je P20 efficiënter omgaat met de batterij en appgebruik optimaliseert.

Camera Huawei P20

Op de Huawei P20 tref je al weer de derde generatie dual camera van Leica aan. Met deze camera maak je goede foto's in de schemering en kan je indrukwekkende scherpte-diepte-effecten toevoegen aan je foto's. De selfiecamera is met 24 megapixels bijzonder scherp. Tal van handige functies ondersteunen je bij het maken van foto's. De Kirin 970-processor met de speciale Neural Network Processing Unit (NPU) van de Huawei P20-serie herkent 19 verschillende scenes en objecten. Nieuw is de ‘Smart AI Guidance’ waarmee de camera, ondersteund door AI-technologie, suggesties geeft voor het maken van groepsfoto's en landschappen in perfecte verhoudingen.

Besturingssysteem Huawei P20

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Huawei P20

Van de Huawei P20 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei P20 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Huawei P20 testoverzicht de test

Specificaties Huawei P20

Algemeen
ProductHuawei P20
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen149,1 x 70,8 x 7,7 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.320 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 970
Kloksnelheid8 core (max 2,4 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB
Scherm
Scherm5,8" (429 ppi)
Resolutie1.080 x 2.244px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera20,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera24,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C