Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm5,8" (435 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy S10e 1 Foto Samsung Galaxy S10e 2 Foto Samsung Galaxy S10e 3 Foto Samsung Galaxy S10e 4 Foto Samsung Galaxy S10e 5 Foto Samsung Galaxy S10e 6 Foto Samsung Galaxy S10e 7 Foto Samsung Galaxy S10e 8 Foto Samsung Galaxy S10e 9 Foto Samsung Galaxy S10e 10

Inleiding

De Samsung Galaxy S10e is de tiende Galaxy S telefoon. Het toestel is in februari 2019 geïntroduceerd in San Francisco, samen met de reguliere Galaxy S10 en de uitgebreidere Galaxy S10+. De Galaxy S10e heeft een 5,8-inch QHD+ scherm zonder afgeronde hoeken en een 19:9-beeldverhouding. De Galaxy S10-reeks maakt gebruik van Samsungs beste scherm tot nu toe: ’s werelds eerste Dynamic AMOLED-display. Het display toont levendige content in meer kleuren dan ooit, wat heldere en realistische beelden oplevert. De Galaxy S10e is HDR10+-gecertificeerd, een unicum voor smartphones. De S10e heeft geen in-screen-vingerafdrukscanner, maar een 'traditionele' scanner die in de aan/uitknop is geplaatst. De S10e is beschikbaar in de kleuren Prism White, Prism Black, Prism Green en Canary Yellow.

Camera Galaxy S10e

De Samsung Galaxy S10e heeft in tegenstelling tot de andere twee S10-toestellen een tweevoudige camera. De optische zoomcamera die wel op de S10 en de S10+ zit, vind je niet op de S10e. De tweevoudige cameramodule bestaat uit een ultra-wide lens met een kijkhoek van 123 graden. Dit is bijna gelijk aan het zicht van een mens. Met de ultra-wide lens leg je eenvoudig volledige landschappen vast, panorama’s en zelfs je hele familie in één foto. De tweede camera is ook een panoramalens, maar dan met een kijkhoek van 77 graden. Een nieuwe Neural Processing Unit zorgt voor geavanceerde beeldherkenning. Scene Optimizer herkent en verwerkt onderwerpen nauwkeuriger, terwijl Shot Suggestion je compositietips geeft om nog mooiere foto’s te maken. Ook de videokwaliteit is verbeterd. Een nieuwe digitale stabilisatietechnologie maakt het mogelijk om Super Steady te filmen. Of je nu middenin het publiek danst bij een concert of ieder detail probeert vast te leggen tijdens een mountainbiketocht. De camera’s aan zowel de voor- als achterkant filmen tot UHD-kwaliteit. De camera aan de achterkant maakt het bovendien voor het eerst mogelijk om in HDR10+ te filmen. Selfies maak je met een enkelvoudige selfiecamera. De piepkleine selfiecamera is geplaatst in het scherm, waardoor je enkel een klein rondje van het scherm mist. De vervelende notch is daarmee verleden tijd.

Slimme software op de S10-serie

Met Wireless PowerShare laad je Qi-gecertificeerde apparaten draadloos op met je telefoon. Ligt de Galaxy S10 aan de lader, dan laadt deze zichzelf én een tweede apparaat op. Zo kun je je tweede oplader thuislaten. Het opladen van de S10+ gaat ook meer dan 60 procent sneller dan voorheen. Nieuwe AI-software op de Galaxy S10 optimaliseert automatisch de batterij, CPU, RAM-geheugen en de temperatuur van het toestel op basis van jouw gebruik. De software leert continu en speelt daarmee steeds beter in op jouw wensen. De Galaxy S10 gebruikt AI ook om te leren hoe jij je toestel gebruikt en start bijvoorbeeld jouw meest gebruikte apps sneller op. Handig is verder de intelligente WiFi. Deze toevoeging zorgt voor een ononderbroken en veilige verbinding door naadloos te schakelen tussen WiFi en 4G. Bovendien waarschuwt hij je voor potentieel risicovolle Wi-Fi-verbindingen. De Galaxy S10 ondersteunt ook de nieuwe WiFi 6-standaard, waardoor betere prestaties mogelijk zijn bij aansluiting op een geschikte router.

Besturingssysteem Samsung Galaxy S10e

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S10e

De goedkoopste Samsung Galaxy S10e kost op dit moment (los) € 519,00. Kijk in het Samsung Galaxy S10e prijzenoverzicht voor alle actuele Samsung Galaxy S10e aanbiedingen. De Samsung Galaxy S10e is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,1. Lees in het Samsung Galaxy S10e testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy S10e

Algemeen
ProductSamsung Galaxy S10e
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht150 gram
Afmetingen142,2 x 69,9 x 7,9 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.100 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorSamsung Exynos 9820
Kloksnelheid8 core (max 2,7 GHz)
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm5,8" (435 ppi)
Resolutie1.080 x 2.280px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera10,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C