Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm5,8" (760 ppi)
Camera19,0 megapixel
Foto Sony Xperia XZ2 Premium 1 Foto Sony Xperia XZ2 Premium 2 Foto Sony Xperia XZ2 Premium 3 Foto Sony Xperia XZ2 Premium 4 Foto Sony Xperia XZ2 Premium 5 Foto Sony Xperia XZ2 Premium 6 Foto Sony Xperia XZ2 Premium 7 Foto Sony Xperia XZ2 Premium 8

Inleiding

De Xperia XZ2 Premium is een uitgebreide versie van de Xperia XZ2, en is Sony's vlaggenschip voor de tweede helft van 2018. Het toestel is gemaakt van stevig 3D glas, waardoor het toestel goed in de hand light. De Xperia XZ2 Premium is IP65 gecertificeerd, en dus bestand tegen spetters en nattigheid.

Meest geavanceerde Sony camera ooit

De Xperia XZ2 Premium, beschikt over Sony's meest geavanceerde camera ooit in een smartphone. Deze camera biedt niet alleen de sterkste ISO 12.800 licht-gevoeligheid voor video-opnames in een smartphone, maar ook een ultra-gevoelige 51.200 voor foto's. Dat betekent dat je voortaan beelden kan maken in een lichtarme omgeving zoals dat voorheen alleen mogelijk was voor camera's met verwisselbare lenzen en een verlichte view-finder. De Xperia XZ2 Premium is de eerste smartphone van Sony die een dubbele hoofdcamera heeft. Leuk zijn de bokeh-effecten, waarmee je het object dat je wilt fotograferen uit de onscherpe achtergrond laat springen en monochrome foto’s maakt met een soepele kleurovergang van zwart naar wit. De 'low-light' mogelijkheden én de artistieke effecten verkrijg je met de live view-finder waarmee je een realistisch beeld van het te fotograferen object krijgt. Daarnaast biedt Motion Eye Dual camera professionele eigenschappen als 4K HDR Movie en 960fps Super slow motion opnames in HD of Full HD. Tot slot bevat de Xperia XZ2 Premium één van de beste 'front-facing' camera's, met een 13-megapixel low-light sensor en display flash voor de allerbeste selfies bij elke lichtomstandigheid.

Xperia XZ2 Premium scherm

Xperia XZ2 Premium biedt een uitstekende kijkervaring op het grote 5,8-inch 4K HDR scherm, dat maar liefst 11% groter en 30% scherper is dan het voorgaande 4K HDR display van Sony. Ook kun je de zelfgemaakte 4K HDR content bekijken, waarmee het de enige smartphone is die je beeld in 4K HDR laat maken én bekijken. Wil je de laatste series van Amazon Prime Video en Netflix bekijken, dan kan dat ook in 4K HDR. Ten slotte, ook als je filmpjes op YouTube kijkt, zorgt de XZ2 remium met Sony’s BRAVIA TV technology, X-Reality for mobile ervoor dat je beeld aangepast wordt naar High Dynamic Range (HDR) voor nog scherper, helderder en kleurrijker beeld. Leuk is Sony's Dynamic Vibration System. Deze techniek zorgt er namelijk voordat het beeld wordt geanalyseerd en vertaald naar trilling in je hand. Zo beleef je films, video's en games nog realistischer. In combinatie met de 'front facing stereo speakers' heb je een kleine bioscoop in je hand.

Besturingssysteem Sony Xperia XZ2 Premium

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia XZ2 Premium

Van de Sony Xperia XZ2 Premium staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia XZ2 Premium is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Sony Xperia XZ2 Premium testoverzicht de test

Specificaties Sony Xperia XZ2 Premium

Algemeen
ProductSony Xperia XZ2 Premium
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen158,0 x 80,0 x 11,9 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.540 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 845
Kloksnelheid8 core (max 2,7 GHz)
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm5,8" (760 ppi)
Resolutie2.160 x 3.840px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera19,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera13,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C