Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm6,1" (414 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Nokia 8.1 1 Foto Nokia 8.1 2 Foto Nokia 8.1 3 Foto Nokia 8.1 4 Foto Nokia 8.1 5

Inleiding

De Nokia 8.1 uit december 2019 is de opvolger van de Nokia 8 uit augustus 2017. Wat direct opvalt is het grote 6,18-inch PureDisplay, dat zelf goed af te lezen is bij fel zonlicht. Dankzij de HDR10-ondersteuninggeniet je van video's met scherpere details en rijkere kleuren. Daarnaast zorgt Adaptive Brightness van Android 9 Pie voor de ideale scherminstellingen, waarbij de helderheid van je toestel automatisch wordt aangepast aan jouw voorkeuren. Het toestel wordt aangedreven door een midrange Snapdragon 710 processor met 4 GB RAM en 64 GB opslaggeheugen. De 3.500 mAh accu in combinatie met de Adaptive Battery technologie van Android 9 Pie je helpt om een batterijduur van 1 tot 2 dagen te behalen.

Nu met dubbele Camera

Net als zijn voorganger is de Nokia 8.1 voorzien van een camera met ZEISS lenzen. De 12-megapixel hoofdcamera is nu echter dubbel uitgevoerd en voorzien van optische beeldstabilisatie. Bij de hoofdcamera kan je tijdens of nadat je een foto hebt genomen leuke scherpte-diepte effecten toevoegen (bokeh). De 20-megapixel selfie camera legt goede beelden vast bij weinig licht dankzij de adaptive sensortechnologie die vier pixels tot één pixel combineert. Met Motion Photos en Google Lens in de camera app maak je supersnel video's en verken je de wereld door meer te ontdekken over de plaatsen, voorwerpen en dieren die je ziet door de lens van de camera.

Android One dus altijd up-to-date

Android One brengt een door Google ontwikkelde software naar de nieuwe Nokia 8.1. Ontvang alles wat je wil en niets wat je niet nodig hebt dankzij een gestroomlijnde, gebruiksvriendelijke interface, een zorgvuldig geselecteerde reeks gebruiksklare apps en gratis onbeperkte opslagruimte van hoge kwaliteit dankzij Google Photos. Dankzij regelmatige beveiligingsupdates en twee jaar lang upgrades van het besturingssysteem blijft de nieuwe Nokia 8.1 met Android One veilig en voorzien van de nieuwste Google innovaties, zoals optimalisatie voor Google Assistant. Toestellen met Android One ontvangen altijd als een van de eerste toestellen de nieuwe Android versies.

Besturingssysteem Nokia 8.1

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Nokia 8.1

Van de Nokia 8.1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Nokia 8.1 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Nokia 8.1 testoverzicht de testen

Specificaties Nokia 8.1

Algemeen
ProductNokia 8.1
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen154,8 x 75,8 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 710
Kloksnelheid8 core
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,1" (414 ppi)
Resolutie1.080 x 2.280px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera20,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C