Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,1" (551 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy S10 1 Foto Samsung Galaxy S10 2 Foto Samsung Galaxy S10 3 Foto Samsung Galaxy S10 4 Foto Samsung Galaxy S10 5 Foto Samsung Galaxy S10 6 Foto Samsung Galaxy S10 7 Foto Samsung Galaxy S10 8 Foto Samsung Galaxy S10 9 Foto Samsung Galaxy S10 10 Foto Samsung Galaxy S10 11

Inleiding

De Samsung Galaxy S10 is de tiende Galaxy S telefoon. Het toestel is in februari 2019 geintroduceerd in San Francisco, samen met de iets minder uitgebreide Galaxy S10e en de uitgebreidere Galaxy S10+. De Galaxy S10+ heeft een 6,1-inch QHD+ scherm met afgeronde hoeken en een 19:9-beeldverhouding. De Galaxy S10-reeks maakt gebruik van Samsungs beste scherm tot nu toe: ’s werelds eerste Dynamic AMOLED-display. Het display toont levendige content in meer kleuren dan ooit, wat heldere en realistische beelden oplevert. De Galaxy S10 is HDR10+-gecertificeerd, een unicum voor smartphones. Net als bij de Galaxy S10+ zit de vingerafdrukscanner onder het scherm. Dit betreft een ultrasone scanner die zeer snel en nauwkeurig werkt. Ook als je vingers nat of vies zijn worden ze snel herkend. De S10 is beschikbaar in de kleuren Prism White, Prism Black en Prism Green.

Camera Galaxy S10

De Galaxy S10 heeft een drievoudige hoofdcamera. Dit jaar heeft Samsung het accent op panoramafoto's gelegd. Eén van de drie lenzen is een ultra-wide lens met een kijkhoek van 123 graden. Dit is bijna gelijk aan het zicht van een mens. Met de ultra-wide lens leg je eenvoudig volledige landschappen vast, panorama’s en zelfs je hele familie in één foto. Naast een tweede panoramalens heeft de S10 ook nog een telelens, waarmee je zonder kwaliteitsverlies tot twee keer optisch kan inzoomen. Een nieuwe Neural Processing Unit zorgt voor geavanceerde beeldherkenning. Scene Optimizer herkent en verwerkt onderwerpen nauwkeuriger, terwijl Shot Suggestion je compositietips geeft om nog mooiere foto’s te maken. Ook de videokwaliteit is verbeterd. Een nieuwe digitale stabilisatietechnologie maakt het mogelijk om Super Steady te filmen. Of je nu middenin het publiek danst bij een concert of ieder detail probeert vast te leggen tijdens een mountainbiketocht. De camera’s aan zowel de voor- als achterkant filmen tot UHD-kwaliteit. De camera aan de achterkant maakt het bovendien voor het eerst mogelijk om in HDR10+ te filmen. Selfies maak je met een enkelvoudige selfiecamera. De piepkleine selfiecamera is geplaatst in het scherm, waardoor je enkel een klein rondje van het scherm mist. De vervelende notch is daarmee verleden tijd.

Slimme software op de S10-serie

Met Wireless PowerShare laad je Qi-gecertificeerde apparaten draadloos op met je telefoon. Ligt de Galaxy S10 aan de lader, dan laadt deze zichzelf én een tweede apparaat op. Zo kun je je tweede oplader thuislaten. Het opladen van de S10+ gaat ook meer dan 60 procent sneller dan voorheen. Nieuwe AI-software op de Galaxy S10 optimaliseert automatisch de batterij, CPU, RAM-geheugen en de temperatuur van het toestel op basis van jouw gebruik. De software leert continu en speelt daarmee steeds beter in op jouw wensen. De Galaxy S10 gebruikt AI ook om te leren hoe jij je toestel gebruikt en start bijvoorbeeld jouw meest gebruikte apps sneller op. Handig is verder de intelligente WiFi. Deze toevoeging zorgt voor een ononderbroken en veilige verbinding door naadloos te schakelen tussen WiFi en 4G. Bovendien waarschuwt hij je voor potentieel risicovolle Wi-Fi-verbindingen. De Galaxy S10 ondersteunt ook de nieuwe WiFi 6-standaard, waardoor betere prestaties mogelijk zijn bij aansluiting op een geschikte router.

Besturingssysteem Samsung Galaxy S10

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S10

De goedkoopste Samsung Galaxy S10 kost op dit moment (los) € 566,00. Kijk in het Samsung Galaxy S10 prijzenoverzicht voor alle actuele Samsung Galaxy S10 aanbiedingen. De Samsung Galaxy S10 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,5. Lees in het Samsung Galaxy S10 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy S10

Algemeen
ProductSamsung Galaxy S10
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht157 gram
Afmetingen149,9 x 70,4 x 7,8 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.400 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorSamsung Exynos 9820
Kloksnelheid8 core (max 2,7 GHz)
RAM8 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,1" (551 ppi)
Resolutie1.440 x 3.040px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C