Interessant:

Android 4.2 Jelly Bean: wat is nieuw

achtergrond 31 oktober 2012 om 14:29

Android 4.2 is de nieuwste versie van Android Jelly Bean. PortableGear zet de vernieuwingen ten opzichte van Android 4.1 voor je op een rij.

Android 4.2 kent voor het grootste deel dezelfde functionaliteiten als Android 4.1 Jelly Bean. Nieuwe functies zijn echter Photo Sphere, Gesture Typing, multi-user support voor tablets, Daydream en een optie om video's draadloos met een HD-televisie te delen. 

Photo Sphere

Met de nieuwe Photo Sphere-camerafunctionaliteit in Android 4.2 is het mogelijk om 360 graden foto's te maken: je kan alle kanten van je omgeving fotografen en vervolgens wordt er een 360 graden panorama-foto van samengesteld, die je ook in 360 graden kan bekijken (net zoals Google Street View, waarvoor dezelfde technologie wordt gebruikt). De ondersteuning van Photo Spere verschilt per Android 4.2-toestel.

Gesture Typing

Met Gesture Typing komt het nut van Swype en SwiftKey te vervallen: deze geintegreerde functionaliteit biedt namelijk dezelfde mogelijkheid als Swype en SwiftKey. Je kan nu snel berichten opstellen door met een vinger over het on-screen te 'vegen'. Android 4.2 toont ook boven het toetsenbord welk woord je invoert.

Gesture Typing
Gesture Typing

Multi-user support voor tablets

In Android 4.2 kan je meerdere user accounts aanmaken op één tablet. Dat is handig als bijvoorbeeld meerdere gezinsleden de tablet gebruiken. Zo heeft elke gebruiker zijn homescreen, achtergrond widgets, apps en games altijd bij de hand. Wisselen tussen gebruikers gaat soepel: je hoeft daarvoor niet in- en uit te loggen. De multi-user support wordt alleen ondersteunt door tablets, niet door smartphones.

Android 4.2 Jelly Bean: multi-user support voor tablets
Android 4.2 Jelly Bean: multi-user support voor tablets

Daydream

In de nieuwe Daydream-modus kan je bepalen wat er op het lockscherm van je Android 4.2-smartphones of -tablet getoond wordt als het toestel in de ruststand of gedockt is. Je kan bijvoorbeeld je fotoalbums langs laten komen of het laatste nieuws van Google Currents. Daydream is dus het best te omschrijven als een actuele screensaver.

Draadloos delen met HD-televisie

Android 4.2 maakt het mogelijk draadloos content te delen tussen verschillende schermen ('wireless display'). Je kan bijvoorbeeld films, YouTube-video's en al het andere wat op je tablet- of smartphone-scherm te zien is, draadloos delen met een HD-televisie. Hiertoe hoef je slechts een wireless-display-adapter aan te sluiten op je HDMI-televisie en vervolgens kan je alle content van je mobiele apparaat eenvoudig delen via je HD-televisiescherm.

Beschikbaarheid

Android 4.2 Jelly Bean is voorgeïnstalleerd op de LG Nexus 4 (smartphone), de Google Nexus 10 en de nieuwe Google Nexus 7 (32GB) (tablets). Een update voor voorgaande Nexus-modellen volgt waarschijnlijk op termijn.

Google Nexus 4, Nexus 10 en Nexus 7
Google Nexus 4, Nexus 10 en Nexus 7

portablegear.nl


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws