Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag16 GB
Scherm7,0" (216 ppi)
Camera1,2 megapixel
Foto Google Nexus 7 1 Foto Google Nexus 7 2 Foto Google Nexus 7 3 Foto Google Nexus 7 4 Foto Google Nexus 7 5 Foto Google Nexus 7 6 Foto Google Nexus 7 7 Foto Google Nexus 7 8 Foto Google Nexus 7 9 Foto Google Nexus 7 10 Foto Google Nexus 7 11 Foto Google Nexus 7 12

Inleiding

De Google Nexus 7 is de eerste tablet die Google onder de eigen merknaam op de markt brengt, al is de hardware gefabriceerd door Asus. De Nexus 7 heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een 7-inch IPS-display met een HD-resolutie (1280 x 800 pixels). Het display is vervaardigd van het krasbestendige Gorilla Glass. Qua connectiviteit kan je rekenen op een microUSB-aansluiting, WiFi, Bluetooth en NFC; videochatten is mogelijk dankzij de 1,2-megapixel frontcamera en de ingebouwde microfoon. Ook een speaker is geintegreerd in de tablet. 3G-ondersteuning ontbreekt. GPS-support maakt navigeren met Google Maps mogelijk. De Google Nexus 7 is verder voorzien van een krachtige quad-core NVIDIA Tegra 3-processor en komt in edities met 8GB of 16GB geheugen. NFC en Bluetooth in combinatie met de Android Beam-functionaliteit maakt dataoverdracht tussen deze Android-tablet en Android-smartphones eenvoudig. De Google Nexus 7 is verder de eerste tablet die draait op het vernieuwde Android 4.1 Jelly Bean, dat slimmere notificaties en vernieuwde widgets biedt ten opzichte van Android 4.0. De Nexus 7 is helemaal geoptimaliseerd voor multimedia-gebruik: de integratie met de Google Play Store (Android Market) is daartoe zo ver mogelijk doorgevoerd. In de Play Store vind je e-books, apps, games, muziek en video's. (Video's zijn in HD-kwaliteit af te spelen). Via de Music Manager is ook muziek uit je iTunes-bibliotheek in Google Play te importeren. Browsen doe je op de Google Nexus 7 met Google's voorgeinstalleerde Chrome-browser. Daarnaast zijn ook de andere bekende Google-toepassingen (waaronder Gmail (met offline-leesfunctie), Google+ en YouTube HD) voorgeinstalleerd. Een nieuwe toepassing is Google Now, waarmee je onder meer op de hoogte blijft van het weer en de laatste vlucht- en verkeersinformatie. Tegelijkertijd met de introductie van de Google Nexus 10 heeft Google ook een 32GB- en een 3G-editie van de Nexus 7 onthuld. In juli 2013 volgde de Google Nexus 7 2, in oktober 2014 de Google Nexus 9.

Verder lezen...

Google Nexus 7 vs. iPad mini (specs)

Apparaat & afmetingen

De Google Nexus 7 weegt 340 gram. De afmetingen bedragen 19,9 x 12,0 x 1,1 centimeter. De Google Nexus 7 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Google Nexus 7 draait op een 1.2 GHz NVIDIA Tegra 3 processor en heeft een intern geheugen van 8 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 7,0\"-IPS-scherm is 1280 x 800 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de Nexus 7 ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Google Nexus 7 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Google Nexus 7 draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Google Nexus 7

Van de Google Nexus 7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Google Nexus 7 is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Google Nexus 7 testoverzicht de testen

Specificaties Google Nexus 7

Algemeen
ProductGoogle Nexus 7
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht340 gram
Afmetingen199,0 x 120,0 x 11,0 mm
IP codering
Accuvermogen4.325 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra 3
Kloksnelheid4 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Opslag8 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (216 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera1,2 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee