Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm4,7" (318 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto LG Nexus 4 1 Foto LG Nexus 4 2 Foto LG Nexus 4 3 Foto LG Nexus 4 4 Foto LG Nexus 4 5

Inleiding

De LG Nexus 4 (E960) is Google's vierde Nexus-smartphone, na de HTC Google Nexus One, de Samsung Google Nexus S en de Samsung Galaxy Nexus. Zoals altijd introduceert Google op een nieuw Nexus-model een nieuwe versie van het Android-besturingssysteem: ditmaal betreft het Android 4.2 (Jelly Bean). Een nieuwe optie in Android 4.2 is 'Gesture Typing' - een geintegreerde Swype-functionaliteit, waarmee je snel berichten kan schrijven door met een vinger over het on-screen toetsenbord te 'vegen'. Verder is de Google Nexus 4 (die grotendeels is gebaseerd op de LG Optimus G) voorzien een 4,7-inch True HD IPS+ touchscreen (van het krasbestendige Gorilla Glass 2), een krachtige quad-core Qualcomm Snapdragon-processor, 3G/HSDPA, WiFi, NFC, Bluetooth 4.0 en een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder. Met de de Photo Sphere-camerafunctionaliteit (een andere nieuwe functie in Android 4.2) kan je 360 graden panorama-opnames maken. Het 8GB of 16GB geheugen is niet uitbreidbaar. Dit model is opgevolgd door de LG Nexus 5.

Verder lezen...

- LG Nexus 4 hands-on

Apparaat & afmetingen

De LG Nexus 4 is een Google Nexus-smartphone met een gewicht van 139 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 13,4 x 9,6 x 0,9 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 918 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 390 uur. De LG Nexus 4 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De LG Nexus 4 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Nexus 4 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de LG Nexus 4 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Nexus 4 heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De LG Nexus 4 bedien je middels een touchscreen. De LG Nexus 4 heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Nexus 4 is uitgerust met een True HD IPS kleurenscherm. De True HD IPS is een heldere schermtechnologie, die onder meer een 1280 x 720 HD-schermresolutie (met een 16:9-verhouding) ondesteunt. De LG's Mobile Graphic Engine zorgt ervoor dat kleuren automatisch worden aangepast. Dit scherm heeft een resolutie van 1280 x 768 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De LG Nexus 4 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Nexus 4

Van de LG Nexus 4 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Nexus 4 is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,5. Lees in het LG Nexus 4 testoverzicht de testen

Specificaties LG Nexus 4

Algemeen
ProductLG Nexus 4
Aankondiging2012
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht139 gram
Afmetingen134,0 x 96,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.100 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB
Scherm
Scherm4,7" (318 ppi)
Resolutie1.280 x 768px
SchermsoortTrue HD IPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB