Interessant:

Google bevestigt komst Motorola Moto X

nieuws 30 mei 2013 om 11:56

Google en Motorola hebben bevestigd aankomende zomer met een nieuw vlaggenschipmodel Android-smartphone te komen: de Motorola Moto X.

Geruchten over een Motorola X Phone†doen al lange tijd de ronde, maar nu hebben Google en Motorola officieel bevestigd dat het toestel Motorola Moto X gaat heten en dat de telefoon aankomende zomer uitkomt in de Verenigde Staten. Een bijzonder detail dat de bedrijven daarbij vermelden is dat de Moto X "helemaal in de Verenigde Staten wordt vervaardigd" - dus niet in China of in een ander Aziatisch land, zoals meestal het geval is.

Volgens Google en Motorola zijn er verschillende zakelijke voordelen om de Moto X dicht bij huis te vervaardigen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld sneller aanpassingen maken in het design, kunnen ze een kortere productieketen†creŽren en sneller reageren op veranderingen in de vraag naar het toestel.

Veel details zijn er nog niet bekend over de Motorola Moto X. Naar verluidt beschikt het toestel over een†4,7-inch HD-touchdispay, een 16-megapixel camera en een quad-core processor. Het toestel draait waarschijnlijk op Android 4.2 Jelly Bean of op het (nog te onthullen) Android 5.0 Key Lime Pie. Het is nog niet bekend of de Moto X ook naar Europa komt.

Naschrift: de Motorola Moto X is 1 augustus 2013 officieel gepresenteerd.

Motorola Moto X (concept)
Motorola Moto X (concept)

Motorola