Interessant:

Lenovo stelt Ashton Kutcher aan als productontwikkelaar

nieuws 31 oktober 2013 om 08:54

Het Chinese Lenovo heeft bekendgemaakt Ashton Kutcher als productontwikkelaar te hebben aangesteld. Daarnaast onthulden de Chinezen twee nieuwe tablet (de Yoga 8 en Yoga 10) met een nieuwe multimodus.

Volgens Lenovo gaat Kutcher - vooral bekend van zijn rol in Two and a Half Men - samenwerken met de wereldwijde ontwikkelingsteams van Lenovo bij het ontwikkelen en marketen van Yoga's Lenovo-tabletserie "door input in de vorm van commentaar en beslissingen te geven op het gebied van design, specificaties, software en gebruiksscenario's."

Naast de aankondiging Kutcher als productontwikkelaar te hebben aangestelde, onthulde Lenovo de nieuwe Yoga 8- en Yoga 10-tablets. Deze modellen bieden drie unieke modi waarmee je beter gebruik kan maken van je tablet. Dankzij de modi hold (in de hand), tilt (gekanteld) en stand (met een standaard) "past de tablet zich aan op de gebruiker, in plaats van gebruikers te dwingen zich aan te passen aan de technologie", aldus Lenovo.

Lenovo Yoga Tablet
Lenovo Yoga Tablet

Het multimodus-ontwerp van de Yoga-tablets zorgt niet alleen voor meer gebruiksvriendelijkheid, maar ook voor een veel langere batterijduur van tot wel 18 uur, belooft Lenovo. In de cilindervormige handgreep is een krachtige, dubbele batterij ingebouwd en in tegenstelling tot andere tablets gebruiken de Yoga-tablets batterijen die ook vaak voorkomen in laptops. De Yoga-tablets kunnen andere apparaten, zoals smartphones, opladen via USB On-The-Go. De 10 inch- en 8 inch-modellen hebben MT8125-processoren (WiFi-modellen) of MT8389 Quad Core-processoren (3G-modellen), zijn beschikbaar met capaciteiten van 16GB of 32GB en draaien op Android 4.2

De beide modellen zijn zeer mobiel en licht: het 10 inch-model weegt 605 gram, het 8 inch-model slechts 400 gram. Ze beschikken over een high definition-beeldscherm van 1.280 x 800 pixels, een autofocus-camera van 5-megapixel aan de achterzijde en een extra camera aan de voorzijde, een uitbreidingspoort voor microSD, waardoor de capaciteit kan worden uitgebreid tot 64GB, WiFi en in sommige landen optioneel 3G en een microUSB-aansluiting. Lenovo biedt voor het 10 inch-model een optioneel Bluetooth-toetsenbord aan, dat functioneert als cover en dat de tablet 'wakker maakt' wanneer het toetsenbord eraf wordt gehaald en de tablet in de slaapstand zet wanneer het toetsenbord erop wordt gelegd. 

De prijs van de Lenovo Yoga is naar verwachting € 229,- voor het 8-inch model en € 299,- voor het 10-inch model. De modellen zijn in november beschikbaar in Europa. De prijs van de Lenovo Yoga 10 Bluetooth Keyboard Cover is naar verwachting € 99,-.

Lenovo Yoga Tablet
Lenovo Yoga Tablet

Lenovo