Interessant:

Samsung Galaxy S4 Zoom vs. Galaxy Camera

achtergrond 20 juni 2013 om 16:16

De Samsung Galaxy S4 Zoom is de eerste camera-telefoon met optische zoom in Samsungs Galaxy S4-serie. PortableGear vergelijkt de belangrijkste specificaties van de S4 Zoom met die van de Galaxy Camera Android-compactcamera.

Met de Samsung Galaxy S4 Zoom (SM-C1010) wil Samsung de smartphone-mogelijkheden van de Galaxy S4 (i9505) combineren met de camera-functionaliteiten van de Samsung Galaxy Camera (EK-GC100). PortableGear bespreekt de belangrijkste verschillen tussen de S4 Zoom en de Galaxy Camera op het gebied van display, besturingssysteem, processor, geheugen, camera en connectiviteit.

Display

De Samsung Galaxy S4 Zoom heeft een 4,3-inch multi-touch display waarvoor gebruik is gemaakt van de heldere SuperAMOLED-schermtechnologie. Dit display heeft een qHD-resolutie van 540 x 960 pixels. Verder is voor het scherm van de S4 Zoom het stevige en krasbestendige Gorilla Glass 3 gebruikt. De Galaxy Camera heeft een groter 4,8-inch multi-touch display. De resolutie van dit display is hoger (HD, 720 x 1.280 pixels) dan van de Galaxy S4 Zoom, maar de gebruikte schermtechnologie (SuperLCD TFT) is minder helder. Daarnaast is het scherm van de Galaxy Camera van de oudere generatie Gorilla Glass 2.

Besturingssysteem

De Samsung Galaxy S4 Zoom wordt standaard geleverd met Android 4.2 Jelly Bean en maakt gebruik van Samsungs TouchWiz-interface. De Galaxy Camera maakt eveneens gebruik van de TouchWiz-interface, maar draait op Android 4.1. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 in versie 4.2 is onder meer Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord). Daarnaast zijn de prestaties aanzienlijk verbeterd.

Processor 

De Samsung Galaxy S4 Zoom is voorzien van een 1,5GHz dual-core ARM Cortex-A9-processor. Daarmee kan de S4 Zoom zich niet meten met de Galaxy Camera die beschikt over een 1,4GHz quad-core Samsung Exynos 4412-processor.

Geheugen

Zowel de Samsung Galaxy Camera als de Galaxy S4 Zoom komen met 8GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD.

Camera

De Samsung Galaxy Camera biedt de beste camerafunctionaliteit. Dat is niet verrassend, want dit model is een echte compactcamera, waar de S4 Zoom een smartphone met geavanceerde camera-functionaliteit is. De Galaxy Camera beschikt over een 16-megapixel sensor met xenon-flitser, een 16-voudige optische zoom en een 1080p Full HD-videorecorder. De Galaxy S4 Zoom heeft een 13-megapixel sensor, een xenon-flitser, 10-voudige optische zoom en eveneens een 1080p Full HD-videorecorder. Ten opzichte van de Galaxy Camera beschikt de Galaxy S4 Zoom als extra over een 1,9-megapixel frontcamera/webcam. 

Connectiviteit

De Samsung Galaxy S4 Zoom ondersteunt standaard onder meer 3G/HSDPA, 4G/LTE, Bluetooth 4.0 en WiFi. De Galaxy Camera ondersteunt standaard alleen WiFi en Bluetooth 4.0: optioneel is dit model echter ook met 3G/4G-support verkrijgbaar. Aangezien de S4 Zoom een smartphone is, kan je er gewoon mee bellen. Let op: de Galaxy Camera biedt geen belfunctionaliteit.

Prijs

De Samsung Galaxy S4 Zoom heeft een adviesprijs van 549 euro (8GB), de adviesprijs van de Galaxy Camera is 499 euro (8GB).

Conclusie

De Samsung Galaxy S4 Zoom biedt een interessante combinatie tussen de Galaxy S4 en de Galaxy Camera. Je zal op dit moment in elk geval geen andere smartphone met dezelfde uitgebreide camera-functionaliteiten, zoals optische zoom, vinden. De camerakwaliteiten van de Galaxy Camera zijn echter nog altijd beter dan van de Galaxy S4 Zoom. Daarentegen is de connectiviteit van de Galaxy Camera minder compleet (een belfunctie ontbreekt) en draait dit model op een oudere Android-versie. De Galaxy S4 Zoom is vooral geschikt voor 'early-adopters' die een smartphone willen die alles biedt wat een compactcamera ook heeft.

Samsung Galaxy S4 Zoom vs. Samsung Galaxy Camera
Samsung Galaxy S4 Zoom vs. Samsung Galaxy Camera

portablegear.nl