Interessant:

Philips hue: LED-verlichting bedienen via tablet

nieuws 31 oktober 2012 om 11:59

Philips heeft de 'hue' geintroduceerd, de nieuwste lichtinnovatie waarbij LED-licht in huis met behulp van de hue app op een smartphone of tablet bediend wordt.

Met Philips hue is het mogelijk om verlichting digitaal af te stemmen op persoonlijke wensen en voorkeuren voor wit en gekleurd licht. Voor iedere kamer en gelegenheid kan op elke afstand een andere sfeer worden gecreëerd. Door de eindeloze variaties in licht, kan Philips hue volledig aangepast worden aan de leefstijl van de individuele gebruiker of het gezin. Vanaf 30 oktober is hue exclusief verkrijgbaar in Apple Stores in Europa en de Verenigde Staten.

Philips hue werkt met bestaande fittingen en is eenvoudig te installeren. De lampen worden in de armaturen gedraaid en de 'bridge' (een klein, rond toestel dat functioneert als een 'brug' tussen de lampen en het internet) wordt aangesloten op de WiFi-router. Na het downloaden van de (gratis) hue app werkt de verlichting meteen. Met de hue app wordt de verlichting precies volgens persoonlijke voorkeuren ingesteld en is deze met één vingerbeweging aan te passen. Thuis en op afstand kunnen de lampen ingesteld worden op helderheid en op verschillende kleurtinten, ook met behulp van timers.

Philips hue startkits zijn exclusief verkrijgbaar via Apple en bevatten drie lampen en een bridge. De lampen zijn ook los verkrijgbaar. Philips hue kan worden uitgebreid tot vijftig lampen in één thuisnetwerk. Philips hue startkit (met drie lampen) is verkrijgbaar bij Apple Stores en op Apple.com voor de adviesprijs van € 199,-.

Philips hue: LED-verlichting bedienen via tablet of smartphone
Philips hue: LED-verlichting bedienen via tablet of smartphone

portablegear.nl