Interessant:

Samsung Galaxy S4 mini vs. Galaxy S3 mini: verschil

achtergrond 6 juli 2013 om 11:34

Samsung maakt de laatste tijd graag kleinere uitvoeringen van haar populaire toestellen uit haar Galaxy-serie. PortableGear bekijkt de verschillen tussen de Galaxy S4 mini en de Galaxy S3 mini.

In de Galaxy-serie bracht Samsung voor het eerst een kleinere (en goedkopere) editie uit van de Samsung Galaxy S3: de Galaxy S3 mini. Recentelijk herhaalde de Koreanen dit kunststukje met de Galaxy S4 mini, een compactere versie van de Galaxy S4. PortableGear zet de verschillen tussen de S4 mini en de S3 mini op het gebied van display, besturingssysteem, geheugen, camera, processor en connectiviteit op een rij.

Display

Het display van de Galaxy S4 mini is met 4,3-inch iets groter dan het 4-inch display van de Galaxy S3 mini. Tevens heeft de S4 mini een hogere schermresolutie van 540 x 960 pixels (qHD), waar de S3 mini een resolutie van 800 x 480 pixels heeft. Voor beide toestellen is gebruik gemaakt van de heldere SuperAMOLED-schermtechnologie. De S3 mini heeft een display van het krasbestendige Gorilla Glass van de eerste generatie, de S4 mini is voorzien van het meest recente Gorilla Glass 3.

Besturingssysteem

De Galaxy S4 mini wordt standaard geleverd met Android 4.2 Jelly Bean, waar de S3 mini draait op Android 4.1 Jelly Bean. Nieuw in Android 4.2 ten opzichte van versie 4.1 is onder meer Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord). Tevens zijn de prestaties verbeterd. Beide toestellen maken gebruik van Samsungs TouchWiz-interface.

Geheugen

Zowel de Galaxy S4 mini als de Galaxy S3 mini is voorzien van 8GB geheugen, dat op beide toestellen uitbreidbaar is via microSD.

Camera

De Galaxy S3 mini is voorzien van een 5-megapixel camera met LED-flitser en een 720p HD-videorecorder. Deze mini-uitvoering heeft daarnaast een 0,3-megapixel (VGA) frontcamera. Op de S4 mini zijn de camerafunctionaliteiten verbeterd: dit toestel heeft een 8-megapixel sensor (en eveneens een LED-flitser), een 1080p Ful HD-videorecorder en een 1,9-megapixel frontcamera.

Processor

De Galaxy S4 mini en de Galaxy S3 mini hebben beide een dual-core processor. De S4 mini kent echter een hogere kloksnelheid (1,7GHz in plaats van 1GHz) en het is een nieuwere generatie processor (Qualcomm Snapdragon 400 in plaats van een STE U8420-processor). In theorie zou de S4 mini daardoor snellere prestaties moeten bieden.

Connectiviteit

De Galaxy S4 mini en de Galaxy S3 mini bieden prima connectiviteit met ondersteuning van 3G/HSDPA, WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, NFC (optioneel op de S3 mini) en DLNA. De S4 mini biedt als extra ondersteuning van 4G/LTE voor nog sneller mobiel internet.

Prijs

De aanvankelijke adviesprijs van de Galaxy S3 mini was 379 euro. De adviesprijs van de Galaxy S4 mini is aanzienlijk hoger met 449 euro. Aangezien de S3 mini nu ouder is, is hij online voor een prijs rond de 250 euro te koop, terwijl de S4 mini nog tegen de adviesprijs wordt aangebode. Daardoor is de S3 mini echt flink goedkoper dan de S4 mini.

Conclusie

De Samsung Galaxy S4 mini biedt een beter scherm, betere camerafunctionaliteiten, een betere processor en een recentere Android-editie van de Galaxy S3 mini. Daarentegen is de S4 mini met een prijs van 449 euro erg veel duurder dan het bedrag van rond de 250 euro waarvoor de S3 mini nu te koop is. De S3 mini blijft daardoor een aantrekkelijk alternatief.

Samsung Galaxy S3 mini vs. S4 mini: verschil
Samsung Galaxy S3 mini vs. S4 mini: verschil

portablegear.nl