Interessant:

Huawei Ascend P7 vs. Ascend P6: verschil

achtergrond 10 mei 2014 om 14:09

De Huawei Ascend P7 is Huawei's nieuwe topmodel-smartphone voor 2014. PortableGear zet de belangrijkste verschillen met de voorgaande Ascend P6 op een rij.

Afmetingen & display

De Huawei Ascend P7 heeft een groter display dan de Ascend P6: 5-inch in plaats van 4,7-inch. Geen wonder dus dat het toestel ook langer en breder (139,8 x 68,8 millimeter in plaats van 132,7 x 65,5) is dan zijn voorganger. De Ascend P7 is ook dikker (6,5 millimeter in plaats van 6,2 millimeter), maar daarentegen wel lichter (120 gram in plaats van 124 gram) dan de Ascend P6. De Ascend P7 heeft een Full HD-schermresolutie (1.080 x 1.920 pixels, 441 ppi), waar de P6 een mindere HD-schermresolutie (720 x 1.280 pixels, 312 ppi) heeft. Beide toestellen maken echter gebruik van de heldere IPS-schermtechnologie. De P6 is voorzien van het krasbestendige Gorilla Glass 2, de P7 van de nieuwste generatie Gorilla Glass 3 (voor een nog dunner en krasbestendiger display). Het design van de toestellen is ongeveer hetzelfde, maar er is wel verschil in gebruikte bouwmaterialen. De P6 heeft een achterzijde van geborsteld aluminium, op de P7 zijn zowel de voorzijde als achterzijde vervaardigd van Gorilla Glass 3.

Besturingssysteem

De Huawei Ascend P7 wordt standaard geleverd met Android 4.4 KitKat. De Ascend P6 draait op Android 4.2 Jelly Bean: een Android 4.4-update voor dit toestel volgt waarschijnlijk later. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. De Ascend P7 maakt verder gebruik van Huawei's Emotion UI 2.3-interface, waar de Ascend P6 is voorzien van de Emotion UI 1.6-interface. De functionaliteiten van deze interfaces zijn vrijwel hetzelfde, maar versie 2.3 ziet er verfijnder en kleurrijker uit - en is volgens Huawei op 650 punten verbeterd.

Processor & geheugen

De Huawei Ascend P7 heeft een 1,8GHz HiSilicon Kirin 910T-processor met 2GB RAM, waar de Ascend P6 komt met een oudere 1,5GHz quad-core HiSilicon K2V2E-processor (eveneens met 2GB RAM). De Ascend P7 biedt daardoor, zoals je mag verwachten, snellere prestaties dan zijn voorganger. De Ascend P7 is alleen beschikbaar in een editie met 16GB geheugen. De Ascend P6 komt met 8GB of 16GB geheugen. Het geheugen van beide modellen is uitbreidbaar via microSD.

Camera

De camerafunctionaliteiten op de Huawei Ascend P7 hebben een flinke upgrade gekregen ten op zichte van de Ascend P6. De P6 was voorzien van een 8-megapixel met LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder en een 5-megapixel 720p HD-frontcamera. De Ascend P7 beschikt over een 13-megapixel camera met LED-flitser, een 1080p Full HD-videorecorder en een 8-megapixel 1080p Full HD-frontcamera. Huawei heeft de camera op de P7 verder voorzien van Sony's 4de generatie BSI-sensor en f/2.0-diafragma, zodat je onder alle omstandigheden fraaie foto's maakt. Middels de Ultra Snapsnot-functie activeer je de camera van de P7 vanuit de lockmodus in 1,2 seconden door dubbel te klikken op de volumetoets. De frontcamera van de P7 biedt een panorama-selfie-modus en de mogelijkheid om selfie-video's in Full HD-kwaliteit op te nemen.

Connectiviteit

De Huawei Ascend P7 ondersteunt net als de Ascend P6 uiteraard 3G/HSDPA, WiFi, WiFi-Direct en DLNA. Belangrijkste toevoeging is echter dat de Ascend P7 ook 4G/LTE, voor nog sneller mobiel internet, ondersteunt. Daarnaast biedt de P7 support voor Bluetooth 4.0, waar dit op de P6 Bluetooth 3.0 is.

Conclusie

De Huawei Ascend P7 is een waardige opvolger van de Ascend P6: het toestel is gebouwd van verfijnder materiaal, heeft een groter display, komt met een recentere Android-editie, heeft een snellere processor en geavanceerdere camerafunctionaliteiten. Daarnaast is 4G-ondersteuning toegevoegd.

Huawei Ascend P7 vs. Ascend P6: verschil
Huawei Ascend P7 vs. Ascend P6: verschil

portablegear.nl