Interessant:

Asus: PadFone Infinity en FonePad

nieuws 25 februari 2013 om 14:18

Asus heeft de Padfone Infinity en FonePad geintroduceerd. De PadFone Infinity combineert een smartphone (met een 5-inch Full HD-display en 4G-support) met een 10,1-inch tabletdock. De FonePad is een 7-inch tablet.

De Asus PadFone Infinity - de naam is een samenvoeging van de productnamen van de Asus PadFone en de Asus Transformer Infinity - draait op Android 4.2 en is voorzien van de nieuwe krachtige 1,7GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 600-processor.

De 5-inch Full HD smartphone heeft een slanke, unibody behuizing en biedt 32GB of 64GB opslagruimte. daarnaast is het toestel voorzien van een 13-megapixel camera zonder sluitertijdvertraging. Video's zijn in 1080p Full HD-kwaliteit vast te leggen en tijdens het filmen is het mogelijk om 100 foto's achtereen vast te leggen met 8-frames-per-seconde. 

De PadFone Infinity beschikt verder over 2GB RAM, 3G/HSDPA, 4G/LTE, WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, aGPS en een 2.400 mAH batterij. Asus belooft een spreektijd van 19 uur (bij 3G zonder dock), die met dock uitgebreid kan worden tot 40 uur. Data is eenvoudig te synchroniseren tussen de PadFone en het PadFone Infinity Station: draaiende apps passen zich automatisch aan aan het grotere scherm. De PadFone Infinity komt met enkele nieuwe Asus-apps, zoals SuperNote 3.1 (een vernieuwde notitie-app) en Asus Echo (voor voice-control). De Asus PadFone Infinity komt in april naar Europa en gaat 999 euro kosten.

Asus PadFone Infinity
Asus PadFone Infinity

De Asus FonePad combineert "de functionaliteiten van een smartphone met de veelzijdigheid van een tablet", zoals Asus het fraai formuleert. Deze 340 gram zware en 10,4 millimeter dikke tablet is voorzien van een 7-inch IPS HD-display, Android 4.1, een nieuwe Intel Atom Z2420 (Lexington)-processor, 3G-ondersteuning (zodat ook voicebellen mogelijk is), 32GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD) en een 1,2-megapixel webcam.

SuperNote Life (notitie-app) en WebStorage Office Online (om onderweg Office-documenten te bewerken) worden meegeleverd met de FonePad. De Asus FonePad komt later dit jaar naar Europa voor een prijs van 219 euro.

Asus FonePad
Asus FonePad

portablegear.nl