Interessant:

Samsung Galaxy Mega aangekondigd

nieuws 11 april 2013 om 12:12

Samsung heeft in Nederland officieel de Samsung Galaxy Mega, een smartphone/tablet met een 6,3-inch touchscreen, aangekondigd. Daarnaast verschijnt ook de 5,8-inch Samsung Galaxy Mega 5.8.

De Samsung Galaxy Mega 6.3 - die al eerder uitlekte - is een zogenaamde phablet, een combinatie tussen een smartphone en een tablet. De Galaxy Mega 6.3 heeft een groot breedbeeld HD-display van 6,3-inch en beschikt over Android 4.2 Jelly Bean, een dual-core processor en 8GB of 16GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). In tegenstelling tot de Galaxy Note-modellen komt de Galaxy Mega niet met een styluspen. Dankzij de mogelijkheid om op twee schermen (in de Split Screen-modus) tegelijkertijd te werken en handige features, zoals 'MyFiles', 'S Memo' en 'S Planner' is multi-tasken eenvoudig. Met de 'Air View'-optie op de Mega 6.3 bespaar je tijd: je houdt enkel je vinger boven de content en je krijgt een preview te zien van de betreffende e-mail, fotogalerij, video of aantekening, zonder dat je de bestanden één voor één hoeft te openen. 

Via 'Group Play' is content eenvoudig te delen met maximaal acht verschillende devices die van hetzelfde WiFi netwerk gebruikmaken. Middels 'Samsung Watch On' is de Galaxy Mega als afstandsbediening voor je TV te gebruiken en via 'S Translator (dat automatisch een e-mail in het Engels vertaalt) verstuur je een Engelse mail. Apps voor onder meer ChatOn, YouTube, Google Talk, Google Places, Google Maps en Gmail zijn voorgeinstalleerd; meer apps vind je in de Google Play Store. Tot slot ondersteunt de Galaxy Mega 6.3 WiFi, WiFi-Direct, NFC, 3G/HSDPA, 4G/LTE, Bluetooth 4.0 en GPS. 

De Galaxy Mega 6.3 heeft een 8-megapixelcamera aan de achterzijde en een 1,9-megapixel camera aan de voorzijde. Met de handige camera-instellingen kun je altijd verrassende beelden maken. Zoals 'Drama Shot', waarmee je met één klik een actie als versnelde film vastlegt. Of met de 'Sound & Shot'-optie die 9 seconden aan geluid en stemmen bij je foto toevoegt, zodat je dat ene moment nooit meer vergeet. Met de nieuwe 'Story Album' functie sla je alle waardevolle momenten automatisch op in een fotoalbum. Aanvullende informatie, zoals aantekeningen, locaties en informatie over het weer, worden samen met de foto's en video's verzameld en gesorteerd aan de hand van je tijdslijn, geo-tag informatie of een specifiek evenement.

De Samsung Galaxy Mega 6.3 is vanaf juni in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 599,-.

Samsung Galaxy Mega 6.3
Samsung Galaxy Mega 6.3

De Samsung Galaxy Mega 5.8 heeft behalve een kleiner scherm (5,8-inch in plaats van 6,3-inch) dan de Mega 6.3 ook een minder snelle processor (1,5GHz in plaats van 1,7GHz), een minder hoge schermresolutie (540 x 960 qHD in plaats van 720 x 1.280 HD) en een minder krachtige batterij (2.600 mAh in plaats van 3.200 mAh). Ook 4G-ondersteuning ontbreekt en verder is de Galaxy 5.8 alleen verkrijgbaar met 8GB geheugen. Voor de rest zijn de specificaties echter vrijwel hetzelfde. De Galaxy Mega 5.8 is net zo als zijn grote broer voorzien van Android 4.2 Jelly Bean, een dual-core processor, een microSD-kaartslot, een 8-megapixel camera aan de achterzijde en een 1,9-megapixel frontcamera/webcam. WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, GPS en 3G/HSDPA worden eveneens ondersteund. 

Het is nog niet bekend of de Samsung Galaxy Mega 5.8 in Nederland verschijnt; in eerste instantie zal Samsung alleen de Mega 6.3 in Nederland voeren.

Samsung Galaxy Mega 5.8
Samsung Galaxy Mega 5.8

portablegear.nl