Interessant:

Yarvik: G1 Force (gaming-tablet) en Ingenia Exilis (smartphone)

nieuws 10 januari 2014 om 10:26

Yarvik introduceert de Yarvik G1 Force (een 7-inch gaming-tablet met fysieke gametoetsen) en de Yarvik Ingenia Exilis (een 4-inch smarpthone met Android 4.2 Jelly Bean).

De Yarvik G1 Force (TAB07-220) is de eerste gaming-tablet van Yarvik. De tablet heeft een controller-ontwerp met alle bekende gamecontroller-knoppen (net als de Archos GamePad 2), maar biedt ook een 7-inch touchscreen en de flexibiliteit van het Android-besturingssysteem (versie 4.1). Met een vierpuntsdruktoets (d-pad), 2 analoge joysticks, 2 schouderknoppen, de traditionele ABXY-knoppen en vier vrij toe te wijzen hotkeys, kan je op de G1 Force gamen als op een traditionele gamehandheld van Nintendo of Sony. Alle 16 gameknoppen zijn volledig te programmeren: de G1 Force's knoppen-toewijs-app laat je simpelweg de bediening op het touchscreen aanwijzen, om elke gameknop hieraan toe te wijzen.

Yarviks gaming-tablet wordt geleverd met twee complete games: Trail Xtreme 3 (een motorracegame) en Fun Run (een cross-platform online multiplayer running game). Meer games vind je in de Google Play Store. Tevens voorgeinstalleerd zijn ES File Explorer (bestandsverkenner), MobiSoft OfficeSuite Viewer (voor het uitlezen van Office- en PDF-documenten), de FBReader (e-bookreader) en een voicerecorder-app. Tot slot beschikt de Yarvik G1 Force over een 1,6GHz dual-core processor, 8GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD) en een microHDMI-aansluiting. Videochatten is mogelijk dankzij de ondersteuning van WiFi en de VGA-frontcamera.

Yarvik G1 Force (TAB07-220)
Yarvik G1 Force (TAB07-220)

Naast de G1 Force heeft Yarvik ook de nieuwe Yarvik Ingenia Exilis 4" (SMP40-202) smartphone onthuld. Dit is een zeer dun toestel (5,6 millimeter) met een een 4-inch OLED-touchscreen en het Android 4.2-besturingssysteem. Deze simlockvrije telefoon beschikt daarnaast over 3G/HSDPA-support, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, een frontcamera, een 5-megapixel camera aan de achterzijde en een 1,3GHz dual-core Cortex A7-processor. Het 512MB geheugen is uitbreidbaar middels microSD. Evenals op de Yarvik G1 Force zijn apps voor MobiSoft OfficeSuite Viewer, FBReader, Voice Recorder en de Google Play Store voorgeinstalleerd.

Informatie over de prijs en beschikbaarheid van de Yarvik G1 Force en van de Ingenia Exilis 4" is nog niet bekend.

Yarvik Ingenia Exilis 4" (SMP40-202)
Yarvik Ingenia Exilis 4" (SMP40-202)

portablegear.nl