Interessant:

Samsung onthult ATIV Q en ATIV Tab 3

nieuws 21 juni 2013 om 10:55

Samsung heeft gisteravond twee nieuwe Windows 8-tablet onthuld: de hybride ATIV Q (met 13,3-inch touchscreen en toetsenbord) en de ATIV Tab 3 (met 10,1-inch touchscreen).

De Samsung ATIV Q is een hybride tablet-ultrabook met een innovatieve scharnierconstructie waarmee het toestel in vier vormen is te gebruiken: de platte tabletvorm, de geopende laptopvorm, de 'floating'-vorm waarmee het scherm gedeeld kan worden met een vriend die tegenover je zit en ten slotte de vorm waarmee je het scherm 180 graden kantelt om bijvoorbeeld een film te kunnen bekijken op een krappe vliegtuigstoel. Dankzij dit 4-in-1 design zorgt de ATIV Q voor maximale flexibiliteit. De ATIV Q heeft een 13,3-inch touchscreen met een bijzondere hoge QHD+ schermresolutie van 3.200 x 1.800 pixels. Een andere bijzondere mogelijkheid is dat je op de ATIV Q zowel Windows 8 als Android 4.2 Jelly Bean kan gebruiken: daardoor kun je gebruik maken van Android-apps, maar  bijvoorbeeld ook bestanden delen tussen Windows 8 en Android.

Samsung ATIV Q
Samsung ATIV Q

De Samsung ATIV Tab 3 is één van de dunste Windows 8-tablets op de markt. Met een dikte van 8,2 millimeter en een gewicht van slechts 550 gram is de ATIV Tab 3 dan ook prima geschikt om mee op reis te nemen. De accu kan tot 10 uur achter elkaar gebruikt worden, genoeg voor de meeste intercontinentale vluchten. Met het Windows 8-besturingssysteem van de ATIV Tab 3 kun je Windows programma's, apps en de voorgeďnstalleerde versie van Microsoft Office Home & Student gebruiken of je nu thuis of onderweg bent. 

Samsung ATIV Tab 3
Samsung ATIV Tab 3

Zowel de ATIV Q als de ATIV Tab 3 zijn uitgerust met Samsungs geavanceerde S-Pen functionaliteit, waarmee je nauwkeurig aantekeningen kunt maken in je documenten. Beide tablets hebben daarnaast SideSync, een applicatie waarmee je makkelijk schakelt tussen je PC en je Samsung Galaxy-smartphone. Je kunt zo bijvoorbeeld een ontvangen sms op je smartphone beantwoorden met het toetsenbord van je tablet of een foto op je smartphone bekijken en bewerken op het grotere scherm van je tablet. Ook kun je automatisch een back-up maken van je apparaten op je ATIV tablet.

De Samsung ATIV Q en de Samsung ATIV Tab 3 zijn vanaf eind augustus in Nederland verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk € 1.699,- en € 629,-.

portablegear.nl