Interessant:

Samsung Galaxy S4: alle geruchten op een rij

nieuws 19 januari 2013 om 10:57

De geruchten worden steeds hardnekkiger dat Samsung aankomende februari de Samsung Galaxy S4 presenteert. PortableGear zet de belangrijkste Galaxy S4-geruchten op een rij.

Galaxy S4: Octa-core processor

Samsung presenteerde in januari op de CES 2013 de Exynos 5 Octa, een zogenaamde 'octa-core' processor die is gebouwd op de combinatie van ARM Cortex A7- en Cortex A15-processors. De processor combineert twee quad-core processors: eentje van 1,8GHz en eentje van 1,2GHz. Eén kern wordt ingezet voor veeleisende taken (waarvoor veel energie nodig is) en de tweede zuinige processor wordt gebruikt voor eenvoudige taken. Daarnaast zou deze chip voorzien zijn van een krachtige PowerVR SGX 544MP3-videokaart. De verwachting is dat de Samsung Galaxy S4 het eerste toestel is dat wordt voorzien van de octa-core processor. 

Galaxy S4: 4,99-inch (flexibel) Full HD AMOLED-display

5-inch displays lijken de norm geworden voor nieuwe high-end smartphones. Volgens de geruchten wordt ook de Galaxy S4 voorzien van een 5-inch display (om precies te zijn: 4,99-inch), met een 1080p Full HD Super AMOLED-touchscreen met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. De Galaxy S4 heeft dan een pixeldichtheid van 441 ppi (pixels per inch), waarmee het scherm nog scherper is dan het display van de voorgaande Galaxy S3 (4,8-inch HD, 1.280 x 720 pixels, 306 ppi). 

Verder werkt Samsung al enige tijd aan flexibele AMOLED-displays, waardoor regelmatig het gerucht opduikt dat de Galaxy S4 wordt voorzien van een flexibel scherm. Het is niet waarschijnlijk dat dit al echt een buigzaam display wordt, maar mogelijk is het wel een licht flexibel scherm dat beter bestand is tegen schokken.

Galaxy S4: 13-megapixel 3D-camera

LG en HTC hebben het geprobeerd, maar op 3D-schermen lijkt niemand in telecomland te zitten wachten. Samsung zal zich bij de Galaxy S4 dan waarschijnlijk ook niet aan een 3D-scherm wagen. Volgens de geruchten wordt het toestel echter wél voorzien van een 13-megapixel camera met 3D-opnamefunctionaliteit. 

Galaxy S4: Android 4.2 Jelly Bean (of Android 5.0 Key Lime Pie)

De Samsung Galaxy S4 draait waarschijnlijk op Android 4.2 Jelly Bean, Google's laatste Android-versie. Geruchten over Tizen of Android 5.0 Key Lime Pie als besturingssysteem lijken niet waarschijnlijk. Bij zo'n vlaggenschipmodel waagt Samsung zich waarschijnlijk niet aan een onbekend en onbemind besturingssysteem (Tizen) en de nieuwste Android-versies werden tot nu toe altijd geintroduceerd op nieuwe Nexus-modellen.

Galaxy S4: Releasedatum: mei 2013

Als Samsung de Galaxy S4 (met modelnummer i9400 of i9500) daadwerkelijk in februari introduceert, is het waarschijnlijk dat het toestel rond mei 2013 wereldwijd in de winkels ligt. Uiteraard moet op het Mobile World Congress 2013 (in februari in Barcelona) nog blijken of de Galaxy S4 er daadwerkelijk aankomt en wat er van de geruchten waar is!

portablegear.nl