Interessant:

WhatsApp: Pingen met iPhone naar BlackBerry en vice versa

nieuws 6 september 2010 om 11:00

De WhatsApp Messenger-applicatie is een applicatie die een goed alternatief biedt voor iPhone- en BlackBerry-gebruikers die met elkaar willen Pingen.

Met Pingen is het mogelijk om gratis en onbeperkt elkaar tekst- en mediaberichten te versturen; het enige wat vereist is, is een mobiel abonnement. Pingen was in eerste instantie exclusief voorbehouden aan BlackBerry-bezitters. Pingen is vanaf maart echter ook mogelijk met Samsung-telefoons en andere mobieltjes waarop je de Palringo-applicatie kan installeren. Deze applicatie verschilt echter van de BlackBerry-applicatie, waardoor Palringo-pingers niet kunnen pingen met BlackBerry-bezitters en vice versa. (Palringo is echter ook voor BlackBerry's beschikbaar).

Voor de BlackBerry en de iPhone is nu echter een alternatieve Ping-applicatie beschikbaar: de WhatsApp Messenger-applicatie. Als zowel een iPhone- als een BlackBerry-gebruiker de WhatsApp-toepassing op hun toestel hebben geinstalleerd, kunnen zij onbeperkt en kosteloos met elkaar berichten uitwisselen. Slechts een 3G- of een WiFi-dataverbinding is vereist.

De WhatsApp-applicatie voor de BlackBerry is gratis te downloaden in de BlackBerry App World. Je mag de applicatie 90 dagen gratis proberen; daarna moet je jaarlijks een klein bedrag betalen om het te kunnen gebruiken. iPhone-bezitters kunnen de applicatie downloaden voor 0,79 in de App Store en hebben geen verdere kosten.

UPDATE: WhatsApp is na het schrijven van dit bericht ook beschikbaar gekomen voor telefoons met Android 2.x of Nokia Symbian S60 (beta).

TIP: Lees hier meer over andere Ping-applicaties.

WhatsApp


Gerelateerd nieuws